Ferrero, cea mai bogată familie din Italia, vrea să-și diversifice afacerile. Cât va încasa de la Nutella

Ferrero, cea mai bogată familie din Italia, vrea să-și diversifice afacerile. Cât va încasa de la Nutella Sursa Foto: Profimedia
  • Giovanni Ferrero, urmaşul familiei din spatele Nutella, vrea să îşi extindă afacerile în piaţa dulciurilor ambalate.
  • Compania sa, CTH, deţine active de circa 3 miliarde euro.
  • Cea mai bogata familie din Italia va încasa dividende de 642 milioane euro de la Nutella.

Familia Ferrero ocupă locul 25 în topul celor mai bogate familii din lume

Familia italiană Ferrero, cea care se află în spatele producătorului cremei de ciocolată Nutella, îşi diversifică afacerile. Mai exact, Giovanni Ferrero, fiul lui Michele Ferrero, părintele Nutella, îşi trasează propria cale pe piaţa dulciurilor ambalate, relatează Bloomberg.

Ferrero deține 11 fabrici şi are un total de peste 22.000 de angajaţi, producând anual 365.000 de tone de Nutella

Activele nete ale firmei acestuia, CTH, au urcat cu 40% anul trecut la 2,8 miliarde de euro în urma achiziţiei grupului danez Kelsen Group. Celebrele fursecuri produse de grup îl vor ajuta pe Giovanni să protejeze în continuare moştenirea familiei.

Compania va primi dividende în valoare de 642 de milioane de euro

Metoda investiţiilor în domenii diverse este folosită de mulţi dintre miliardarii lumii pentru a-şi păstra afacerile prospere.

Amancio Ortega, fondatorul Zara şi cel mai bogat om din Spania, a investit profiturile obţinute de la grupul Inditex în imobiliare. Asta în timp ce Bill Gates are afaceri care variază de la agricultură la firme de construcţii.