• Cea mai mare companie din România are venituri de 5 miliarde de euro pe an
  • Managerii din companiile private administrează bugete similare cu ale primăriilor
  • Managerii din privat au criterii de performanță de atins, primarii nu
  • Primarii gestioneză sute de milioane de euro şi sunt plătiţi cu cel mult 2.500 de euro

Vrem să trăim o viață modernă în oraşe curate și inteligente. Pe mâna cui dăm orașele noastre? Unii primari gestionează sute de milioane de euro și sunt plătiţi cu cel mult 2.500 de euro lunar. E un salariu de neconceput pentru un manager din privat care câștigă zeci de mii de euro pe lună.

Am făcut un exercițiu și am studiat CV-urile liderilor care conduc cea mai bogată primărie din țară, Primăria Capitalei, și a celei mai mari companii din România după nivelul vânzărilor, adică Automobile Dacia.

Astăzi Primăria Capitalei este condusă de Nicușor Dan, care este matematician școlit la București, dar și la Paris. Fostul primar, Gabriela Firea, a terminat Litere, iar înainte să fie politician a fost jurnalist.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Am analizat și C.V-ul lui Cristophe Dridi, șeful Automobile Dacia, el este inginer și lucrează pentru Reanult din 1993. De asemenea, am trecut și peste C.V-ul Christinei Verchere, șefa OMV Petrom. Ea are o experiență de 20 de ani la una dintre cele mai mari companii de petrol și gaze din lume.

Managerii de top au salariile în funcție de obiectivele pe care le au la conducere, pe de altă parte primarii au salariile făcute după Legea Salarizării.

Primarul Capitalei are salariu net de 2.500 de euro pe lună, în timp ce un manager de top câștigă 15.000 de euro pe lună, net și are și un pachet generos de beneficii.

Urmăriți Aleph News pe FacebookTwitterYoutube și Instagram!