• Ziarul Financiar împlinește 22 de ani de existență pe piața media
  • Adrian Sârbu: „Meseria de jurnalist este una dintre cele mai frumoase din lume”
  • Echipa Aleph News are, în acest moment, și jurnaliști aflați la început de drum

Ziarul Financiar împlinește 22 de ani de existență. Ca orice produs media, a rezistat printr-o rețetă simplă: respectul față de meserie. Meseria de ziarist.

Cea pe care fondatorul publicației, Adrian Sârbu, o vede ca fiind una dintre cele mai frumoase din lume.

Adrian Sârbu, fondator Ziarul Financiar: „Meseria de jurnalist este una dintre cele mai frumoase. Nici nu știu… am fost binecuvântat. Părinții mei, și în special tatăl meu, m-au îndrumat către o meserie creativă, cea de regizor de film. El fiind ziarist, deci jurnalist, le-am făcut pe amândouă. Noi am angajat la Aleph 300 de oameni în ultimul an. Avem 100 de… le-aș spune copii, care au aplicat voluntar după ce am deschis canalul. Sunt foarte impresionat. Sigur, o să alegem câți o să alegem din ei, o să îi creștem, dar ceea ce eu mi-am reamintit, meseria de jurnalist este o meserie extraordinară și asta le spun tot timpul colegilor.”

Recomandări

CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?

Acesta a adăugat faptul că un jurnalist trebuie să fie ghidat de satisfacția profesională. Pe lângă asta, este necesar să reprezinți cititorul și să faci totul cât mai aproape de perfecțiune.

Adrian Sârbu, fondator Ziarul Financiar: „Astăzi, câștigul e decent, cel puțin la noi, dar satisfacțiile profesionale, dacă ai motivația naturală este foarte mare. Foarte important , să ai o motivație sa fii jurnalist. Aici nu vii să faci „șmecherii”. Aici vii să gândești cu mintea ta, cu capul tău, pentru că tu reprezinți pe cineva. Reprezinți cititorul tău, și cititorul tău speră de la tine mai mult decât ar face el. Și din această cauză te respectă. Asta dacă reușești, cu motivație, să și înveți meseria, care e foarte grea. Trebuie să ai motivație, respect pentru principiile etice ale jurnalismului, fundamental, și evident puterea de a învăța și, de la un moment dat, și puterea de sacrificiu. Nu e un cuvânt mare, nu vorbesc de eroism. De a întelege că trebuie să te așezi pe tine în spate ca să faci loc aceluia pentru care lucrezi și datorită căruia exiști, cel care te citește, te urmărește și te urmează.”