• Paul și Marius lucrează împreună o firmă de turism și organizează excursii cu ghizi
  • Paul a investit în afacere 170.000 de euro până acum
  • Odată cu pandemia cererea excursiilor a scăzut cu peste 90%

Cu siguranță îți e dor de un city-break, însă pandemia de coronavirus te-a făcut să îți amâni vacanțele. La fel au făcut și turiștii care obișnuiau să viziteze România. Paul și Marius au împreună o firmă de turism și organizează excursii cu ghizi.

Au investit în afacere 170.000 de euro până acum. Anul trecut aveau 10.000 de clienți pe lună care voiau să viziteze Bucureștiul sau alte locații din România. Odată cu pandemia cererea a scăzut cu peste 90%.

Paul Stanomir, administrator firmă de turism: „A aduce turiști în țară este un beneficiu direct pentru populația locală. Oamenii nu mai vor să mai călătorească, de frică.”

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
IA MISS-UL LA 60 DE ANI
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.

Marius Pînzariu, însoțitor grup în excursii: „Oferim detalii turiștilor despre arhitectură, despre ani, despre design-ul orașului. Cele mai populare locații sunt locațiile de pe Valea Prahovei. Cuprinde Peleș, Bran, Brașov. Încă un tur care se vinde destul de bine este cel cu Sighișoara. Am avut turiști de peste tot, inclusiv din Australia, din Noua Zeelandă, din Nepal, din Bangladesh, din India, Iran.”

Paul a primit și un ajutor din partea statului în această perioadă de criză. Și-a putut amâna anumite rate și a primit granturi pentru capital de lucru. Din cifra de afaceri de 190.000 de euro de anul trecut, le-a mai rămas circa 10%. Cei doi n-au stat însă pe tușă și s-au reprofilat. Acum se ocupă și de transportul de persoane.

Paul Stanomir, administrator firmă de turism: „Ne-am adaptat. Am avut noroc să reușesc să-mi pun banii deoparte și să mă pregătesc de impact. Ne-am dat pe alt domeniu, de transporturi.”