• Anul școlar a început de o săptămână, iar elevii nu manuale.
  • Monica Anisie: „Toate manualele de la absolut toate clasele, în afară de cele 8 titluri de la clasa a VIII-a, sunt postate pe site-ul Ministerului.”
  • Sunt șapte discipline pentru care nu s-a finalizat licitația.

Anul școlar a început de o aproape o săptămână, iar elevii încă nu au după ce învăța.

Monica Anisie, ministrul Educației: „Absolut toate manualele de la absolut toate clasele, în afară de cele opt titluri de la clasa a VIII-a, sunt postate pe site-ul Ministerului. Le pot avea în format electronic toți elevii și profesorii.”

Pentru ca elevii să aibă manuale trebuie să nu mai existe nicio contestație și apoi trebuie semnate contractele cu editurile care vor tipări cărțile. Din acel moment, manualele ar putea ajunge la elevi în aproximativ 20 de zile.

Recomandări

CEA MAI FRUMOASĂ STRADĂ DIN EUROPA, ÎN ROMÂNIA
SUEDIA ÎNTĂREȘTE SECURITATEA
VERSTAPPEN OBȚINE POLE POSITION LA MIAMI
CÂND VEZI SEZONUL 4 DIN EMILY IN PARIS
CÂT DAU BOGAȚII PENTRU JO?
PREMIERĂ MONDIALĂ ÎN CHINA

Acum sunt însă șapte disciplinie, printre care Limba Română, Geografie, Chimie, pentru care nu s-a finalizat licitația. Până luni, editurile nemulțumite de rezultatele evaluărilor pot depune contestații. Dacă nu contestă nimeni, atunci ar trebui ca până la finalul lunii octombrie elevii să aibă cărțile.

Astăzi va fi semnat contractul pentru manualele de matematică, iar acestea ar putea ajunge la elevi la începutul lunii viitoare.

Marian Șuță, directorul general al Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, a spus că achiziția a fost lansată în decembrie 2019, însă, licitațiile nu s-au finalizat pentru că evaluările manualelor au fost contestate de trei ori până acum.

O altă cauză a întârzierii manualelor o expune Cristian Greșeanu, președintele Uniunii Editurilor din România, care spune că profesorii care evaluează manualele sunt nepregătiți, fac greșeli, așa că editurile au foarte multe motive să le conteste deciziile.