• Lipsa unei sesiuni speciale de bacalaureat îl revoltă pe Cezar 
  • Adriana spune că încă o sesiune de BAC ar fi obositoare pentru profesori
  • Anul acesta, la simulări s-au prezentat peste 100.000 de elevi

Lipsa unei sesiuni speciale pentru BAC îi revoltă pe elevi. Ar fi fost o șansă în plus pentru cei care nu ar fi luat notă de trecere de prima dată.

„Este o abordare proastă. Nu doar fiindcă timpul sesiunii este amplasat târziu, dar și fiindcă pot să nu mai își dea admiterea la facultate în timpul necesar”, a spus Cezar.

Adriana Voicu, directorul unui liceu din Capitală, își aduce aminte că anul trecut, când a fost organizată o sesiune specială, elevii s-au prezentat nepregătiți. În plus, este obositor pentru profesori să aibă două sesiuni de BAC consecutive.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„Elevii de clasa a XII-a, spre deosebire de cei de a VIII-a, au o sesiune de Bacalaureat, la diferență de două luni sau o lună și jumătate. Adică într-adevăr, cei de a VIII-a ar fi pierdut un an dacă s-ar fi aflat într-o situație specială. În schimb, elevii de clasa a XI-a au varianta celei de-a doua sesiuni”, a spus Adrian Voicu.

Anul acesta, în România peste 100.00 de elevi au susținut simulările pentru Bacalaureat. Rămâne de văzut câți se vor prezenta la examenele finală din vară. BAC-ul se desfășoară anul acesta între 28 iunie și 1 iulie.