• Sorin Cîmpeanu: Școlile nu vor fi redeschise până la data de 8 februarie
  • Ministrul spune că o analiză va fi efectuată după jumătatea lunii ianuarie
  • Florin Cîțu: Și eu vreau sa deschid școlile. Dacă nu ar fi probleme de sănătate, ar fi redeschise.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că este posibil ca unitățile de învățământ să se redeschidă în al doilea semestru al anului școlar, „sub rezerva evoluției epidemiologice”.

Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, după ședința de guvern de miercuri.

A fost adoptată o ordonanță de urgență de modificare a Legii 55 din 2020 care aprobă un articol unic -În perioada 11 ianuarie 2020 2021 februarie 2020 de la prevederile alineatului 1(…) se poate dispune suspendarea activităților care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșolarilor și elevilor în unitățile de învățământ și continuarea activităților didactice în online”, a spus Cîmpeanu.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Școala online era reglementată doar până la 31 decembrie 2020.

„În condițiile în care pandemia de COVID-19 afectează încă sănătatea populației, se impune adoptarea în regim de urgență desfășurarea procesului de învățământ astfel încât cadrele didactice și elevii să beneficieze de drepturile constituționale la învățătură și sănătate în condiții de siguranță epidemiologică demonstrând în același timp dorința Guvernului de trecere a școlii în format clasic începând cu cel de al doilea semestru al anului școlar 2020 2021 sub rezerva evoluției epidemiologice”, conchide Cîmpeanu.

Astfel, dacă situația epidemiologică o va permite, reluarea școlii în format fizic s-ar putea întâmpla în 8 februarie.

În același context, premierul Florin Cîțu a spus: „Și eu vreau sa deschid școlile. Dacă nu ar fi probleme de sănătate, ar fi redeschise. E important ca, pe lângă campania de vaccinare, să menținem ritmul de scădere a noilor cazuri. Daca pastrăm această tendință putem redeschide școlile pe 8 februarie”.

Până acum am văzut că a scăzut numărul și am ajuns la un nivel confortabil, sunt orașe care au ieșit din carantină, dacă păstrăm această tendință putem să redechidem școlile pe 8 februarie”, a mai declarat Florin Cîțu.

Acesta susține că a avut discuții cu liderii UDMR și USRPLUS pe această temă.

Am avut discuții cu domnul Hunor și cu domnul Barna. Și eu vreau să fie redeschise școlile, vreau să deschidem și restaurantele. Dacă nu ar fi problema pe sănătate, aș vrea să fie redeschise. Personal, eu cred că trebuie să facem tot ce se poate ca să redeschidem școala cât mai repede, de aceea e important ca, pe lângă campania de vaccinare să avem această campanie de reducere a efectelor pandemiei”, a mai spus Cîțu.