• Olimpicii români au obținut 57 medalii de aur, 55 de  argint și 30 de bronz în 2023
  • Ministerul Educației oferă olimpicilor români premii de la 3500 până la 20.000 de lei
  • Ceremonia de premiere a fost organizată marți la Teatrul Național din Bucuerști

Elevii români au obținut 57 de medalii de aur, 55 de argint și 30 de bronz la Olimpiadele Internaționale organizate în acest an. Pentru a le încununa succesul, Ministerul Educației a organizat un eveniment la Teatrul Național din București, unde le-a oferit atât acestora, cât și profesorilor coordonatori premii în bani.  

Totuși, o întrebare stă pe buzele tuturor: dincolo de recunoașterea performanței, care este implicarea reală a statului în formarea olimpicilor români?

Alexandru Croitoru, profesor coordonator:

„Implicarea Ministerului Educației este fundamentală. În general se vede exteriorul, dar nu se aprofundează niciodată munca si armata de oameni care se află in spatele tuturor acestor rezultate frumoase”, a spus, la Aleph News, Alexandru Croitoru, profesorul coordonator al elevilor care, în urmă cu câteva zile, s-au întors din Thailanda cu 4 medalii de argint și 2 de bronz de la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
UE INVESTIGHEAZĂ META
AU VEDETELE SUCCES PE TINDER?
SUA SANCȚIONEAZĂ TRANSFERURILE ILEGALE DE ARME

Alexandru Croitoru mai menționează faptul că olimpadele nu ar fi posibile fără Ministerul Educației, toate sunt finanțate. Loturile acestea naționale care participă în etapele internationale sunt pregătite de un grup de profesori numiți de un ordin de minister, copiii sunt adunați din toată țara, ministerul le asigură diurna, cazarea și mâncarea și ulterior, participarea la etapele internaționale este, din nou, susținută de Ministerul Educației. Copilul trebuie să vină doar cu știința personală. Dar, transportul către țările organizatoare, diurnă și tot ce mai este necesar desfășurării olimpiadei, este susținută de Ministerul Educației.  

Citește și