• Școlarilor le este interzis să folosească telefonul chiar și în pauză.
  • Școlile din România vor să introducă testele antidrog.
  • 60% dintre elevi sunt de acord cu introducerea testelor antidrog.
  • Elevii români caută sponsori să își prezinte proiectele în SUA.

Franța propune ca elevii de gimnaziu să își lase telefoanele la intrarea în școli, într-o mișcare prin care tinerii să nu mai fie distrași de rețelele sociale în timpul cursurilor. „Sunt mulți elevi care se uită în pauză, se filmează, iar asta creează perturbări sau distrageri. Trebuie să existe o adevărată pauză de la digital”, spune ministra Educației din Franța.

Legea franceză deja spune că elevii nu au voie să folosească telefonul mobil, nici în timpul orelor și nici în pauză. Poate fi folosit doar în cazuri speciale, când telefonul este un suport pentru curs.

La noi în țară, elevii sunt de acord ca în școli să fie introduse teste antidrog. Asta spun 60% din respondenții la un chestionar făcut de prefectul din București, la care au răspuns peste 20 de mii de elevi. Jumătate sunt de acord să facă teste periodice de sânge ca să depisteze subtanțele stupefiante, iar 80% cred că introducerea cursurilor antidrog în școli este un lucru benefic pentru ei.

Recomandări

NEGOCIERI APROAPE GATA
SUSPECTUL E ARESTAT
AVION DOBORÂT ÎN MARE
LARA NU VREA LA SENAT
SUA NU ÎNCHIDE GUVERNUL
ÎNCEP CONSULTĂRILE

Tot elevii români au scris istorie la un concurs organizat de National Space Society, unde participanții prezintă proiecte de așezări spațiale. Elevii de la Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Brașov s-au clasat pe primele două locuri, iar pe locul 4 a terminat Colegiul Național „Cantemir-Vodă” din București. Acum caută bani ca să-și prezinte proiectele în SUA.

Citește și: