• Încă 23 de școli au intrat în scenariul roșu.
  • Statistici: 378 școli în scenariul roșu; 4.971 școli în scenariul galben, 12.307 școli în scenariul verde, 188 elevi confirmați cu COVID.
  • Hotărârile privind scenariul de funcționare se actualizează săptămânal.

Este un an plin de incertitudini pentru unitățile de învățământ din toată țara. Scenariile în care învață elevii se schimbă de la o zi la alta.

Rareș Călugăreanu, expert în educație: ,,Viitorul are mici obstacole, ca să le spun așa. Primul obstacol s-a văzut de la începutul școlii, prin absența dispozitivelor de pe care ei să poată învăța, cele 250.000 tablete, și așa insuficiente, nu au venit nici ele, dar uite că au trecut 3 săptămâni, suntem în a 4-a săptămână, și am observat că și acolo unde există totuși tablete și unde există device-uri de pe care să se poată învăța, există probleme tehnice, ori nu văd bine, ori se blochează transmisiunea, ori pur și simplu cade internetul.

Este un scenariu destul de tragic, momentan elevii se descurcă așa cum pot, apelează la colegi să-i mai ajute cu lecția, fie pe WhatsApp, fie pe mail, vom vedea cât va mai merge acest scenariu.

Recomandări

VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?

Cel mai probabil vom vedea o creștere a numărului de cazuri, ceea ce va duce la cât mai multe școli care se închid, si așa cum Consiliul Național al Elevilor a făcut un comunicat de presă în care a spus că ar trebui ca Ministerul să se ocupe deja să pregătească școala pentru un scenariu complet online, și eu sunt de aceeași părere, ar trebui să fie demersuri serioase, astfel încât să revenim la un scenariu ca în timpul stării de urgență, în care copiii toți să stea acasă și să învețe într-un regim online.

Sigur, acest lucru va fi dificil, sunt aproape 800.000- 900.000 copii care nu au mijloacele necesare pentru a învăța online. Rămâne să vedem dacă Ministerul va recupera timpul pierdut din vară pe care ar fi trebuit să-l folosească în favoarea lor, și să vină cu soluții clare care să ajute sistemul educațional.

Nu cred totuși că e o generație de sacrificiu, fiecare generație s-a confruntat cu dificultăți. Socoteala vom putea să o tragem peste câțiva ani, când vom vedea lacunele din această perioadă”.