• SUA alocă un buget de 10 miliarde de dolari pentru testări în școli
  • Se dorește deschiderea a cât mai multe școli în această primăvară
  • În școlile și grădinițele din România s-au distribuit 1.850.000 de teste antigen

Statele Unite ale Americii vor să deschidă cât mai multe școli în această primăvară. Pentru asta este nevoie de o testare în masă a profesorilor și elevilor.

Guvernul va aloca un buget 10 miliarde de dolari pentru susținerea testării în școli. Marius Nistor este expert în educație și spune că măsura este lăudabilă.

Este o decizie corectă în condițiile în care își doresc ca școala să își desfășoare activitatea cât mai aproape de normalitate. Nu pot fi de acord cu cei care motivează că este riscant să îi trimită la școală. Școala a fost în permanență un mediu sigur“, spune Marius Nistor, expert în Educație.

Andreea Moldovan, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, spune că testele au fost distribuite deja în școlile din România: „În școli au fost deja repartizate. Avem folosite în jur de 19 mii de teste, cu rata de pozitivitate de 17-18%. Aceste teste deja sunt disponibile se folosesc sau ar trebui să se folosească, dar nu se folosesc suficient.“

Îți reamintesc că în școlile și grădinițele din România au ajuns peste 1.800.000 de teste antigen. Motivul pentru care au fost folosite așa de puține teste este acela că părinții sunt reticenți și cred că testele sunt invazive.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK
27 DE CICLIȘTI ROMÂNI MERG LA CAMPIONAT