• Traseul de acces în școli va trebui delimitat
  • Masca e obligatorie şi e interzis schimbul de obiecte personale
  • Clasele vor fi aerisite cu 30 de minute înainte de sosirea elevilor
  • Copiii și profesorii cu simptome de COVID-19 vor fi testați
  • Este nevoie de acordul părinților pentru testarea elevilor

Doar două zile au rămas până încep elevii școala, dar părinții se întreabă cât de sigur va fi pentru copii, dar și pentru profesori. Regulile sunt stabilite: clasele vor fi aerisite, la intrare vor fi dezinfectanți, iar elevii vor urma un traseu marcat. Rămâne însă o problemă: cine va face triajul? Unii profesori refuză să se ocupe de asta. Ministrul Educației a pasat sarcinile în stânga și în dreapta.

Adrian Enache, profesor de matematică: „Eu nu voi face niciun fel de triaj: nu am pregătire medicală, dacă interpretez greșit? Am impresia că Ministerul Educației se spală pe mâini de foarte multe lucruri: se deroghează de foarte multe activități și le aruncă în spatele nostru, al școlii.”

Aura Danielescu, profesoară școala Maşloc, Timişoara: „Nu avem absolut nimic. Nu vorbim despre o asistentă, care să ne fie repartizată, nu vorbim de un medic.”

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Tova Ben Nun, preşedinte-fondator școala privată Laud-Reut: „Luni dimineaţă, începând de la 6 şi jumătate, testăm începând cu cadrul administrativ. Tot cadrul didactic va fi testat.”

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății: „Dacă nu există personal medical în școală, atunci se apelează la medicul de familie din acea localitate.”

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației: „Pentru a nu ajunge în situații absurde, de blocaj, mizăm pe capacitatea organizatorică a fiecărui director de școală.”

Triajul nu e singura problemă a școlilor

Triajul nu e singura problemă. Mai mulți elevi vor face orele în frig. 17 școli au caloriferele reci în Sectorul 5 din București. Primăria de sector îi cere soluții rapide primarului general Nicușor Dan.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației: „Inspectorul General din București a primit ca sarcină să țină legătura cu autoritățile locale din București pentru a rezolva aceste probleme. Ne bazăm foarte mult pe colaborarea dintre Inspectoratul Școlar din București și autoritățile locale.”