• Pe zeci de mii de tineri din România, începutul anului universitar îi găsește într-o altă țară. Aproximativ 40.000 de absolvenți din România au ales această variantă.
  • Lorena Cristea, studentă în Londra: „Oportunitățile din România ar fi limitate pentru ceea ce mi-aș dori să urmez în viitor, așa că am luat decizia să plec.”
  • Printre destinațiile preferate de tinerii români care merg să studieze în afară se numără țări precum Olanda, Marea Britanie, Italia, Germania, Spania și Statele Unite.

Mai sunt două săptămâni până când studenții vor reveni din nou in amfiteatre. Cu toate acestea, pe zeci de mii de tineri din România, începutul anului universitar îi găsește într-o altă țară. Aproximativ 40.000 de absolvenți din România au ales această variantă.

Lorena Cristea studiază Beauty Marketing și Jurnalism la London Metropolitan University, în Marea Britanie. Pentru ea, studiul peste hotare a fost a alternativă mai bună decât să rămână în țară. „M-am gândit că oportunitățile din România ar fi limitate pentru ceea ce mi-aș dori să urmez în viitor, așa că am luat decizia să plec după ce am terminat liceul”, a spus Lorena.

Printre destinațiile preferate de tinerii români care merg să studieze în afară se numără țări precum Olanda, Marea Britanie, Italia, Germania, Spania și chiar Statele Unite ale Americii, potrivit IntegralEdu.

Recomandări

ÎN CE INVESTEȘTE BIDEN BANII
STEVE BUSCEMI A FOST ATACAT PE STRADĂ
CÎRSTEA A FOST ELIMINATĂ LA ROMA
CIOLACU VREA PARC TEMATIC URIAȘ
6.000 DE OAMENI SUNT EVACUAȚI DIN HARKOV
NE LUĂM ANGAJAȚII DIN AFARĂ

„În UK vezi totul dintr-o altă perspectivă față de ce îți poate oferi România. Aș putea spune că e o balanță echilibrată între practică și teorie”, a mai adăugat Lorena.

Citește și: