• Sindromul Cushing apare atunci când în organism există prea mult cortizol
  • Sindromul Cushing este o boală care afectează 13 milioane de persoane/an
  • Alte vedete, precum Miley Cyrus, Cameron Diaz, Halle Berry, suferă de acest sindrom

Amy Schumer se destăinuie despre starea ei de sănătate.

Comedianta a făcut vâlvă la începutul acestei luni, când mai multe persoane au comentat despre aspectul ei în timp ce promova un nou sezon al emisiunii sale, „Life & Beth”. La momentul respectiv, ea a recunoscut că fața ei era „mai umflată decât în mod normal”, iar acum dezvăluie că a fost diagnosticată cu sindromul Cushing.

Mai exact, ea are sindromul Cushing exogen, care este cauzat atunci când o persoană ia o cantitate mare de steroizi sintetici de-a lungul timpului. Schumer a spus că are și endometrioză, care poate fi tratată cu acești steroizi.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Ce spune Amy despre diagnostic?

„Simt că am renăscut. Există câteva tipuri de Cushing. Unele care pot fi fatale, necesită operație pe creier sau îndepărtarea glandelor suprarenale.”, spune Amy.

„În timp ce făceam publicitate pentru emisiunea mea de pe Hulu, stăteam în aparatele RMN câte patru ore la rând, aveam venele blocate din cauza cantității de sânge prelevat și mă gândeam că s-ar putea să nu mai fiu în viață pentru a-mi vedea fiul crescând. Așa că aflarea faptului că am genul de Cushing care se va rezolva de la sine și că sunt sănătoasă a fost cea mai bună veste imaginabilă”, a declarat Amy după diagnostic.

Citește și