• Al Capone s-a născut la Brooklyn, dintr-o familie de imigranți din Napoli, Italia și a intrat în lumea crimei la o vârstă fragedă.
  • Capone s-a îmbogățit în perioada prohibiției alcoolului în Statele Unite, dar a fost închis pentru fraude fiscale.
  • Dintre filmele despre Capone, cele mai cunoscute sunt ”Scarface” și ”The Untouchables”, ambele regizate de Brian De Palma.

Acum 125 de ani în această zi s-a născut poate cel mai cunoscut criminal al tuturor timpurilor, Alphonse Gabriel Capone, celebrul Al Capone. Dacă există o concluzie a vieții lui, este că interdicțiile aduc puține foloase, dar bani mulți celor care profită de ele.

Cum a ajuns Capone cel mai vestit gangster al Americii?

S-a născut într-o familie de imigranți italieni, la Brooklyn, unde și-a petrecut copilăria și adolescența. De la o vârstă foarte fragedă, a intrat în grupurile criminale, urcând în treptele ierarhiei. Până în momentul în care a ucis un gangster puternic, și-a părăsit New York-ul și s-a stabilit în Chicago.

Aici a comis toate crimele posibile de pe lista imaginară a FBI-ului: jocuri de noroc, prostituție, contrabandă, trafic de narcotice și, bineînțeles, omucideri. Perioada de glorie a fost între 1925 și 1929. Practic, a profitat din plin de perioada prohibiției, a interdicției alcoolului, unde a vândut ilegal și s-a îmbogățit considerabil.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Era foarte elegant, acordând mare importanță modului în care se îmbrăca. Era prieten cu ziaristii și cu foarte mulți oameni influenți. A corupt numeroase personalități importante și autorități din Statele Unite. În cele din urmă, a ajuns la închisoare la vârsta de 33 de ani și a murit la vârsta de 48 de ani.

Citește și