• Sticle de bere produse în urmă cu 86 de ani, vor fi puse în vânzare luna viitoare.
  • Acestea au fost fabricate cu ocazia ceremoniei de încoronare a Regelui Edward al VIII-lea.
  • Berile au rămas nedeschise în urma anulării evenimentului.

Eduard al VIII-lea a urcat pe tronul britanic în ianuarie 1936, în urma decesului tatălui său, George al V-lea, dar a abdicat în luna decembrie a aceluiași an, înainte de încoronare, pentru a se putea căsători cu divorțata americană Wallis Simpson, scrie CNN.

Prin urmare, „Coronation Ale”, berea produsă pentru a sărbători încoronarea sa, nu a fost vândută niciodată și a fost descoperită abia 75 de ani mai târziu, în 2011, în timpul unor lucrări efectuate în pivnițele fabricii de bere Greene King dintr-un oraș situat în sud-estul Angliei.

Mai multe lăzi de bere vor fi scoase la licitație pe 5 mai, cu o zi înainte de încoronarea regelui Charles al III-lea, pentru a comemora această ocazie, a precizat Greene King într-un comunicat de presă transmis marți.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Veniturile obținute din vânzare vor merge către organizația caritabilă „The Prince’s Trust”, fondată de rege pentru a sprijini tinerii din comunitățile defavorizate.

„Este absolut fascinant faptul că aceste beri au zăcut în pivniță timp de 86 de ani, fiind inițial fabricate pentru a sărbători încoronarea lui Edward al VIII-lea pe 12 mai 1937”, a declarat în comunicat Kate Williams, istoric regal și autor care lucrează cu Greene King pentru a cerceta istoria încoronării anulate.

Ea a adăugat că „existau deja îndoieli în mintea lui Edward” atunci când acesta i-a urmat la tron tatălui său în 1936, din cauza relației sale cu Simpson.
„Pregătirile elaborate pentru Încoronare au durat peste un an pentru a fi organizate, dar când evenimentul a avut loc, el abdicase deja, lăsând ceremonia, și aceste beri de celebrare, de prisos”, a spus Williams.

Berea de la acea vreme avea 12% alcool și era făcută din hamei englezesc și orz pentru a-i da o aromă bogată de fructe, potrivit fabricii de bere. Greene King a realizat o ediție 2023 a „Coronation Ale” care are 4% alcool și gust de citrice și fructe tropicale, fiind disponibilă acum în pub-urile din Marea Britanie.

Citește și