• Lori și George Schappell s-au născut cu craniile parțial fuzionate și au împărțit vasele vitale de sânge și 30% din creier.
  • În ciuda faptului că aveau craniile fuzionate, gemenii au sfidat previziunile medicale și au reușit să se bucure de cariere de succes și de hobby-uri separate.
  • Lori și George au supraviețuit tatălui lor, șase frați, mai multe nepoate și nepoți.

Cei mai vârstnici siamezi din lume au murit la vârsta de 62 de ani. Lori și George Schappell s-au născut în 1961, în Pennsylvania, cu craniile parțial fuzionate și au împărțit vasele vitale de sânge și 30% din creier, scrie Sky News.

Cei doi au murit pe 7 aprilie, la Spitalul Universității din Pennsylvania, potrivit unui necrolog postat online de Leibensperger Funeral Homes. Cauza decesului rămâne necunoscută.

După ce au deținut titlul de cei mai bătrâni siamezi în viață din lume din 2022, au devenit, de asemenea, primii gemeni unite de același sex care s-au identificat ca fiind de genuri diferite, după ce George a recunoscut că este transsexual în 2007.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Gemenii Schappell au sfidat toate previziunile medicale care spuneau că nu vor trăi mai mult de 30 de ani și au reușit să trăiască vieți separate în ciuda faptului că sunt lipiți. George s-a bucurat de o carieră de succes ca și cântăreț de muzică country, potrivit Guinness World Records, în timp ce Lori a fost o jucătoare de popice care a câștigat trofee. De asemenea, au apărut în numeroase documentare și în emisiunea This Morning de la ITV în septembrie 2011 pentru a discuta despre viețile lor.

Imagini cu cei doi au arătat cum Lori – care era validă – îl împingea pe George, care suferea de o afecțiune cunoscută sub numele de spina bifida, pe un scaun de tip scaun cu rotile. Locuiau într-un apartament cu două camere în Pennsylvania și puteau să își practice hobby-uri separate și să facă duș individual.

Când a fost întrebat dacă își doreau să fie separați într-un documentar din 1997, George a spus: „Categoric nu. Teoria mea este: de ce să reparăm ceea ce nu este stricat?””

Lori și George au supraviețuit tatălui lor, șase frați, mai multe nepoate și nepoți și o familie extinsă de prieteni, potrivit necrologurilor.

Citește și: