• Cowboy Carter a fost lansat vineri, fiind aclamat de critici, iar recenziile l-au numit o „capodoperă”.
  • Unele dintre cele mai bine primite melodii, printre care „Ya Ya” și „Spaghetti”, se pare că nu sunt prezente pe ediția pe vinil.
  • Nu este neobișnuit ca artiștii să modifice listele de piese și aranjamentele în ultimul moment.

Fanii care au precomandat ultimul album al lui Beyoncé pe vinil sunt revoltați pentru că cinci dintre piesele acestuia au dispărut. Cowboy Carter a fost lansat vineri, fiind aclamat de critici, iar recenziile l-au numit o „capodoperă” și o „epopee occidentală”, scrie BBC.

Însă unele dintre cele mai bine primite melodii, printre care „Ya Ya” și „Spaghetti”, se pare că nu sunt prezente pe ediția pe vinil. „Sunt atât de tristă”, a scris un fan pe Reddit, care ar fi plătit 32 de lire sterline pentru a precomanda albumul în copie de pe site-ul lui Beyoncé.

Melodiile și interludiile raportate ca fiind lipsă sunt: „Ya Ya Ya”, „Spaghett”, „Flamenco”, „The Linda Martell Show” și „Oh Louisiana”. Nu este clar dacă toate copiile de vinil sunt afectate. Fanii au raportat, de asemenea, că din copiile CD lipsesc patru piese. „Ce se întâmplă cu asta?! Cum a putut să vândă un album incomplet?”, s-a plâns unul pe Reddit. Explicația probabilă este că Beyoncé a adăugat aceste melodii târziu în crearea albumului.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Fabricile de presare a vinilurilor sunt rezervate cu luni de zile înainte, cu termene de livrare de la 10 săptămâni la șase luni – ceea ce înseamnă că albumele trebuie să fie trimise cu mult timp înainte de lansare. Dar nici nu este neobișnuit ca artiștii să modifice listele de piese și aranjamentele în ultimul moment.

Este cunoscut faptul că și Kanye West și-a actualizat albumul „The Life Of Pablo” din 2016 de mai multe ori după ce a fost lansat, piesele fiind actualizate pe serviciile de streaming timp de săptămâni întregi înainte de a fi în sfârșit mulțumit.

Beyoncé și-a modificat, de asemenea, albumul anterior, Renaissance, în săptămâna de după lansare, schimbând un vers pentru a elimina o insultă folosită în mod obișnuit pentru a înjosi persoanele cu paralizie cerebrală.

Într-un comunicat de presă emis vineri, vedeta a declarat că realizarea lui Cowboy Carter a durat „peste cinci ani”.

„Odată cu pandemia, era prea multă greutate în lume”, a spus ea. „Am vrut să dansăm. Meritam să dansăm. Dar a trebuit să am încredere în calendarul lui Dumnezeu”.

Unii fani au speculat că vedeta a schimbat titlul albumului ei la sfârșitul zilei. În loc de Cowboy Carter, pe coloana vertebrală a exemplarelor de CD și vinil este trecut „Act ii: Beyincé”. S-a descoperit ulterior că aceasta este o referire la numele de familie strămoșesc al vedetei: bunicii ei materni se numeau Beyincé – dar ortografia a fost schimbată în certificatul de naștere al mamei sale, Tina.

Vorbind la podcastul In My Heart al lui Heather Thompson în 2020, Tina a spus că mama ei, Angnéz Beyincé, a cerut ca documentele să fie schimbate, dar i s-a spus: „Fii fericită că primești un certificat de naștere. Oamenii de culoare nu au primit certificate de naștere. Nu aveau certificate pentru că asta însemna că nu existai cu adevărat“.

Povestea alimentează narațiunea lui Cowboy Carter, care se ocupă de marginalizarea persoanelor de culoare în muzica country și în sudul Americii. Aceasta îmbină cu abilitate sunetele country și folk american cu hip-hop, pop și funk strălucitor, eliminând în mod deliberat ideea de divizare rasială între genurile muzicale.

Citește și