• Ozzy Osbourne îl atacă pe Kanye West pentru că „a furat un sample” din piesa Carnival.
  • Sharon Osbourne l-a ironizat și ea pe rapper, postând #permissionnotgranted pe X alături de o scenetă comică cu Lionel Richie și Dave Grohl.
  • În decembrie, West și-a cerut scuze comunității evreiești.

Ozzy Osbourne a declarat că i-a refuzat lui Kanye West permisiunea de a folosi un sample din Black Sabbath pentru că este „antisemit” – dar susține că rapperul l-a folosit oricum. Rockerul a spus că West a cerut să folosească un fragment dintr-o interpretare live din 1983 a piesei Iron Man, scrie Sky News.

Dar, scriind pe X, Osbourne a spus că „a refuzat permisiunea pentru că este un antisemit și a provocat suferințe incalculabile multora”.

Osbourne, în vârstă de 75 de ani, a adăugat: „A mers mai departe și a folosit oricum eșantionul la petrecerea de ascultare a albumului său de aseară. Nu vreau să am nicio legătură cu acest om!”
West, care a prezentat în premieră în această săptămână piese de pe albumul de colaborare cu Vultures, nu a răspuns până acum. Se crede că eșantionul la care se referă Osbourne apare în piesa Carnival.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
NADAL SE CALIFICĂ ÎN TURUL PATRU LA MADRID
TRUMP MODIFICĂ DOBÂNDA DE REFERINȚĂ
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?

În decembrie, West – cunoscut și sub numele de Ye – și-a cerut scuze „comunității evreiești pentru orice izbucnire neintenționată cauzată de cuvintele sau acțiunile mele” .

Rapperul a avut anterior contul său X suspendat de mai multe ori după ce a postat o imagine cu o svastică și a spus că îi place Hitler. De asemenea, l-a acuzat pe producătorul de discuri Sean „Diddy” Combs că este controlat de „poporul evreu” într-o postare pe Instagram. Adidas a renunțat la contractul lor de profil înalt cu Yeezy în 2022, numind comentariile lui West „inacceptabile, pline de ură și periculoase”.

În scuzele sale, West a cerut iertare comunității evreiești, adăugând: „Nu a fost intenția mea de a răni sau de a lipsi de respect și regret foarte mult orice durere pe care am putut să o provoc”. Cu toate acestea, Comitetul Evreiesc American a declarat că nu a „recunoscut durerea pe care a provocat-o”.

Soția lui Osbourne, Sharon, a luat și ea o lovitură la adresa lui West, postând pe X: „Welcome to the Carnival @kanyewest #permissionnotgranted #ironman” – alături de o scenetă comică cu Dave Grohl și Lionel Richie.

În clip, Richie se supără pe Grohl pentru că a cântat un cover al hitului său, Hello. În videoclip apar legende care compară furia lui Richie cu cea a lui Osbourne. Fosta jurată a show-urilor de talente Sharon a povestit luna trecută pentru Jewish Chronicle despre cum a crescut într-o familie evreiască, spunând: „Am crescut într-o familie evreiască. Iudaismul este singura religie pe care o am și singura cu care mă simt bine”.

Citește și: