• Ministrul justiției, Yariv Levin, care este și viceprim-ministru și un apropiat al lui Netanyahu, îi va îndeplini temporar rolul pe durata intervenției.
  • Netanyahu va fi supus operației în timp ce mii de israelieni sunt așteptați să se adune pentru a-și arăta frustrarea față de guvernul său și pentru a-l îndemna să demisioneze.
  • În cadrul unei conferințe de presă duminică după-amiază, Netanyahu a declarat că se va întoarce foarte curând” după operație și a repetat mesajul său sfidător că Israelul va distruge Hamas.

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a anunțat că va fi complet sedat pentru a fi supus unei intervenții chirurgicale pentru o hernie, scrie Sky News.

Operația va avea loc după o reuniune a cabinetului său de război din această seară, a anunțat biroul său. Hernia a fost descoperită în timpul unui control de rutină efectuat aseară.

Ministrul justiției, Yariv Levin, care este și viceprim-ministru și un apropiat al lui Netanyahu, îi va îndeplini temporar rolul pe durata intervenției. Netanyahu va fi supus operației în timp ce mii de israelieni sunt așteptați să se adune pentru a-și arăta frustrarea față de guvernul său și pentru a-l îndemna să demisioneze.

Recomandări

CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
BRAZILIA ESTE LOVITĂ DE INUNDAȚII
CINE MERGE ÎN FINALA EUROVISION
SUBVENȚIA CU DE TOATE
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024

Ehud Barak, fost prim-ministru al Israelului, a declarat că este de acord cu protestatarii și consideră că Netanyahu ar trebui să demisioneze.

Bărbatul de 74 de ani a suferit anterior o operație de hernie în 2013 și i s-a montat un stimulator cardiac anul trecut.

În cadrul unei conferințe de presă duminică după-amiază, Netanyahu a declarat că se va întoarce foarte curând” după operație și a repetat mesajul său sfidător că Israelul va distruge Hamas.

Premierul israelian a promis că operațiunea planificată la Rafah va continua, indiferent de obiecțiile internaționale, inclusiv din partea Washingtonului, afirmând că aceasta este singura modalitate de a învinge Hamas”. Zeci de refugiați s-au adăpostit în orașul din sudul Fâșiei Gaza, după ce au fugit de violențele din alte părți ale teritoriului.

Citește și