• Sarah, ducesa de York, spune că diagnosticul de cancer de piele a fost un „șoc”.
  • Anul trecut, ducesa a suferit o operație de mastectomie și reconstrucție de opt ore.
  • Vestea vine după ce s-a anunțat că regele va merge la spital în această săptămână pentru a fi tratat pentru o mărire de prostată.

Ducesa de York a declarat că este „bine dispusă” și că descoperirea unui melanom malign „subliniază importanța verificării dimensiunii, formei, culorii și texturii apariției unor noi alunițe”, scrie Sky News.

Sarah Ferguson a declarat că diagnosticul de cancer de piele a fost un „șoc” și a mulțumit personalului medical pentru sprijinul primit. Într-o postare pe Instagram, ducesa de York, în vârstă de 64 de ani, a spus: „Am fost foarte afectată de acest lucru. Mi-am luat ceva timp pentru mine, deoarece am fost diagnosticată cu melanom malign, o formă de cancer de piele, al doilea diagnostic de cancer în decurs de un an, după ce am fost diagnosticată cu un cancer de sân în această vară și am suferit o mastectomie și o operație de reconstrucție. Bineînțeles că un alt diagnostic de cancer a fost un șoc, dar am un moral bun și sunt recunoscătoare pentru numeroasele mesaje de dragoste și sprijin. Cred că experiența mea subliniază importanța verificării dimensiunii, formei, culorii, texturii și apariției unor noi alunițe care pot fi un semn de melanom și îi îndemn pe toți cei care citesc acest lucru să fie vigilenți.

Acum mă odihnesc acasă, cu familia, simțindu-mă binecuvântată că am parte de dragostea și sprijinul lor”, a adăugat ea.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Ducesa a fost diagnosticată cu melanom malign, o formă de cancer de piele, după ce i-au fost extirpate mai multe alunițe, una dintre acestea fiind identificată ca fiind canceroasă.

Ducesa este mândră de mastectomie

Anul trecut, ducesa, fosta soție a prințului Andrew, duce de York, a suferit o operație de mastectomie și reconstrucție de opt ore, după ce a descoperit că avea o formă incipientă de cancer la sân în timpul unei mamografii de rutină. Ea a declarat anterior că nu a avut niciun simptom și aproape că a lipsit de la programare până când sora ei a convins-o să meargă. Într-un interviu televizat din decembrie, ea a declarat că este „mândră” de mastectomia sa și a descris-o ca pe o „insignă de serviciu”.

Această veste vine după ce s-a anunțat că regele va merge la spital în această săptămână pentru a fi tratat pentru o mărire de prostată. Săptămâna trecută, Kate, prințesa de Wales, a suferit o intervenție chirurgicală abdominală și va rămâne în spital până la două săptămâni.

Ce este melanomul malign?

Melanomul malign este un tip de cancer de piele care se poate răspândi în alte părți ale corpului. Principala sa cauză este lumina ultravioletă, care provine de la soare. Simptomele includ apariția unei alunițe noi sau modificări la una existentă, precum și alunițe mari, neuniforme sau cu un amestec de culori.

Principalul tratament pentru acest cancer este operația, mai ales dacă este depistat la timp, dar melanomul avansat poate fi dificil de tratat.

Citește și