• Alon Bar, ambasadorul Israelului în Italia, a declarat că festivalul a fost exploatat pentru a „răspândi ura și provocarea într-un mod superficial și iresponsabil”.
  • Roberto Sergio, directorul executiv al postului de stat Rai, care difuzează festivalul, și-a exprimat solidaritatea „cu poporul Israel și comunitatea evreiască”.
  • El a spus că programele rețelei „povestesc tragedia ostaticilor în mâinile Hamas” în fiecare zi.

Festivalul de cântece italiene de la Sanremo – cel mai mare eveniment de showbiz din Italia – a fost criticat de Israel după ce un rapper care a concurat în finala concursului a făcut apel la „oprirea genocidului” în timpul apariției sale pe scenă, scrie The Guardian.

Alon Bar, ambasadorul Israelului în Italia, a declarat că festivalul, care atrage milioane de telespectatori și este folosit pentru a alege candidatul italian la Eurovision, a fost exploatat pentru a „răspândi ura și provocarea într-un mod superficial și iresponsabil”, după apelul lui Ghali.

„În masacrul din 7 octombrie, printre cele 1.200 de victime au fost peste 360 de tineri sacrificați și violați în timpul festivalului de muzică Nova”, a postat Bar pe rețelele de socializare. „Alți 40 dintre ei au fost răpiți și sunt încă în mâinile teroriștilor. Festivalul de la Sanremo le-ar fi putut exprima solidaritatea. Este păcat că acest lucru nu s-a întâmplat.”

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
OLIVIA RODRIGO NU MAI CÂNTĂ ÎN UK
GOOGLE DĂ BANI GREI LA APPLE
GEN Z SE DISTREAZĂ CU POWERPOINT-URI

Noemi Di Segni, președintele Uniunii Comunităților Evreiești Italiene, a declarat agenției de presă Ansa că este dezamăgită că platforma nu a fost folosită pentru a face apel la eliberarea ostaticilor. „Și ei au dreptul la muzica lor și să se întoarcă la casele lor”, a spus ea.

Pe fondul controversei, Roberto Sergio, directorul executiv al postului de stat Rai, care difuzează festivalul, și-a exprimat solidaritatea „cu poporul Israel și comunitatea evreiască”. El a spus că programele rețelei „povestesc tragedia ostaticilor în mâinile Hamas” în fiecare zi și vor continua să facă acest lucru, amintindu-și „masacrul” din 7 octombrie.

Citește și