Festivalul de la Sanremo a fost criticat de Israel. Un rapper care a concurat în finală a făcut apel la „oprirea genocidului”

Italian singer Ghali on stage at the Ariston theatre during the 74th Sanremo Italian Song Festival, Sanremo, Italy, 10 February 2024. The music festival will run from 06 to 10 February 2024. ANSA/ETTORE FERRARI

Festivalul de cântece italiene de la Sanremo – cel mai mare eveniment de showbiz din Italia – a fost criticat de Israel după ce un rapper care a concurat în finala concursului a făcut apel la „oprirea genocidului” în timpul apariției sale pe scenă, scrie The Guardian.

Alon Bar, ambasadorul Israelului în Italia, a declarat că festivalul, care atrage milioane de telespectatori și este folosit pentru a alege candidatul italian la Eurovision, a fost exploatat pentru a „răspândi ura și provocarea într-un mod superficial și iresponsabil”, după apelul lui Ghali.

„În masacrul din 7 octombrie, printre cele 1.200 de victime au fost peste 360 de tineri sacrificați și violați în timpul festivalului de muzică Nova”, a postat Bar pe rețelele de socializare. „Alți 40 dintre ei au fost răpiți și sunt încă în mâinile teroriștilor. Festivalul de la Sanremo le-ar fi putut exprima solidaritatea. Este păcat că acest lucru nu s-a întâmplat.”

Noemi Di Segni, președintele Uniunii Comunităților Evreiești Italiene, a declarat agenției de presă Ansa că este dezamăgită că platforma nu a fost folosită pentru a face apel la eliberarea ostaticilor. „Și ei au dreptul la muzica lor și să se întoarcă la casele lor”, a spus ea.

Pe fondul controversei, Roberto Sergio, directorul executiv al postului de stat Rai, care difuzează festivalul, și-a exprimat solidaritatea „cu poporul Israel și comunitatea evreiască”. El a spus că programele rețelei „povestesc tragedia ostaticilor în mâinile Hamas” în fiecare zi și vor continua să facă acest lucru, amintindu-și „masacrul” din 7 octombrie.

Citește și

Exit mobile version