• Oprah a obţinut o pierdere semnificativă în greutate în timpul unei perioade de reabilitare.
  • Oprah a dezvăluit revistei „People” metodele care i-au permis să-şi transforme corpul.
  • Una dintre primele acţiuni ale lui Oprah a fost să revizuiască planul de masă.

De peste 30 de ani, silueta prezentatoarei Oprah Winfrey a fost subiectul atenţiei mass-media. Oprah a pierdut semnificativ în greutate în timpul unei perioade de refacere după o intervenţie chirurgicală la genunchi.

La începutul lunii decembrie, pe covorul roşu al premierei filmului „The Color Purple”, vedeta americană în vârstă de 70 de ani a surprins publicul cu silueta ei mult mai zveltă decât de obicei. Oprah a dezvăluit revistei „People” metodele care i-au permis să-şi transforme corpul: postul peste noapte, hidratare intensivă, dieta Weight Watchers şi utilizarea unui medicament de slăbit.

Comentariile nutriţionistei

Consultată de gazzetta.it, Flavia Bernini, biolog nutriţional, a explicat dacă metodele folosite aduc beneficii reale şi dacă unele dintre ele ar putea fi riscante pentru sănătate.

Recomandări

A MURIT ROBERTO CAVALLI
CE ÎȚI DĂ DE GOL INFIDELITATEA?
GUVERNUL ADOPTĂ STRATEGIA NAȚIONALĂ DE EDUCAȚIE FINANCIARĂ
10 IDEI PENTRU ÎNVĂȚĂMÂNT
RUSIA SE INFLITREAZĂ ÎN PARLAMENTUL EUROPEAN
A ÎNCEPUT ANCHETA LA PANTELIMON

Una dintre primele acţiuni ale lui Oprah a fost să revizuiască planul de masă şi, mai precis, să „amintească ora cinei la ora 16:00”, a spus ea pentru „People”. „Este postul de noapte, un concept apropiat de postul intermitent, care constă în a nu mânca mai mult de 16 ore, adică până la micul dejun din ziua următoare.

Practicarea postului intermitent poate fi o strategie alimentară bună pentru unele persoane, dar slăbirea se realizează doar pentru că sărirea peste o masă declanşează un deficit caloric. Aducerea mesei înainte de ora 16 fără a face modificări ale aportului de calorii nu duce la slăbire”, spune nutriţionista.

Hidratarea extremă e destul de periculoasă

La fel ca mulţi alţii, Oprah Winfrey pare să fi cedat unei provocări TikTok, Thegallonchallenge, care invită fanii să bea 3,7 litri de apă pe zi. Printre presupusele beneficii ale practicii, adepţii raportează un stomac dezumflat şi o scădere în greutate după o lună. „Menţinerea hidratării este bună, reduce retenţia, dă claritate mentală, stimulează uşor metabolismul, reduce foamea.

Totuşi, nu este necesar să depăşeşti cantităţile. În mod normal organismul are nevoie de aproximativ 2-2. .5 litri de apă pe zi pentru a compensa pierderile legate de transpiraţie şi urină. Un exces poate duce la un dezechilibru al echilibrului electrolitic cu potenţiale complicaţii neurologice sau cardiace”, avertizează expertul.

Citește și: