• George Clooney, Matt Damon, Susan Sarandon, David Duchovny, Mark Ruffalo și Jessica Chastain se alătură protestului actorilor de la Hollywood.
  • Actorii susțin că multe studiouri și platforme de streaming sunt deținute de companii tech, care se concentrează doar pe profit.
  • Toate producțiile bazate pe contracte SAG-Aftra au fost oprite, inclusiv filmele „Beetlejuice 2” „Deadpool 3”, cu Hugh „Gladiator 2”, „Mortal Kombat 2” si „Venom 3”.

Lista numelor celebre de la Hollywood care intră în grevă se lungește. George Clooney, Matt Damon, Susan Sarandon, David Duchovny, Mark Ruffalo și Jessica Chastain se alătură celor care sunt pregătiți
de o mișcare de protest lungă, relatează AP. La New York, actorii au ieșit în stradă.

„Cred că aceasta este lupta muncii în viitor. Chiar este. Deoarece corporațiile au o putere atât de copleșitoare în acest moment, încât vor strivi muncitorul. Dacă nu stăm drepți și nu luptăm împotriva lucrurilor care sunt scandalos de nedrepte în această privință”, a declarat actrița Kyra Sedgwick.

Actorii spun că multe studiouri, rețele de cablu sau platforme de streaming sunt deținute de companii tech, care nu caută decât profitul. Dar că nu vor ceda, iar publicul va fi cel care va pune presiune.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE

„Când începe să dispară și când începe să fie din ce în ce mai puțin de văzut, știi, și când ești blocat doar cu emisiuni de jocuri sau doar reality show-uri, cred că oamenilor le va lipsi”, a povestit actorul Kevin Bacon.

Se anunță negocieri dure între actori și producători

Negocierile între sindicatele actorilor și producători se anunță dure. Iar vedetele cu averi de milioane nu își uită confrații.

„Va fi greu pentru actori, pentru 160.000 de actori. Nimeni nu dorește o întrerupere a lucrului, dar dacă liderii noștri spun că înțelegerea nu este corectă, atunci trebuie să rezistăm. Este diferența dintre a avea sau nu asistență medicală pentru mulți actori, iar noi trebuie să facem ceea ce este bine pentru ei”, a fost declarația actorului Matt Damon.

Toate producțiile SAG-Aftra au fost oprite

Toate producțiile care au la bază contracte ale membrilor SAG-Aftra au fost oprite, atât în SUA, cât și în restul lumii. Au fost oprite filmările la ”Beetlejuice 2”, în regia lui Tim Burton, „Deadpool 3”, cu Hugh Jackman și Ryan Reynolds, „Gladiator 2”, cu Paul Mescal, Denzel Washington și Pedro Pascal, „Mortal Kombat 2” si „Venom 3”.

Citește și: