• Prințul William al Marii Britanii a soluționat în 2020 o plângere pentru acuzații de hărțuire telefonică împotriva grupului de presă britanic al lui Rupert Murdoch.
  • Pentru a soluționa plângerea a fost plătită o „sumă foarte mare”, după o înțelegere secretă încheiată cu Palatul Buckingham.
  • Harry, fiul cel mic al regelui Charles al III-lea, a dat în judecată News Group Newspapers (NGN) la Înalta Curte din Londra.

Prințul William al Marii Britanii a soluționat în 2020 o plângere pentru acuzații de hărțuire telefonică împotriva grupului de presă britanic al lui Rupert Murdoch pentru o „sumă foarte mare”, după o înțelegere secretă încheiată cu Palatul Buckingham, au declarat avocații fratelui moștenitorului, prințul Harry, în documente judiciare, scrie Reuters.

Prințul Harry, fiul cel mic al regelui Charles al III-lea, a dat în judecată News Group Newspapers (NGN) la Înalta Curte din Londra pentru mai multe acte ilegale care ar fi fost comise în numele tabloidelor sale Sun și News of the World, de la mijlocul anilor 1990 până în 2016. El îi acuză pe cei care acționează în numele ziarelor de hărțuire telefonică și de obținerea de informații private despre el prin înșelăciune, inclusiv de faptul că au intrat în posesia numărului de asigurare socială al soției sale Meghan.

NGN, care a plătit milioane de euro după ce mai mulți jurnaliști de la News of the World au fost închiși pentru hărțuire telefonică, ceea ce a dus la închiderea publicației de către Murdoch, încearcă să obțină respingerea cererii sale, susținând că ar fi trebuit să o depună mai devreme.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

De asemenea, aceasta neagă că cineva de la Sun ar fi fost implicat în vreo activitate ilegală.
Într-un memoriu depus în numele său, echipa de avocați a lui Harry a declarat că s-a ajuns la un acord între NGN și „instituția” – Palatul Buckingham – pentru a amâna orice pretenții până la soluționarea altor litigii restante legate de pirateria telefonică.

Citește și