• Concursul pentru cea mai bună înghețată a avut loc la Sigep din Rimini, unde au participat 11 țări.
  • Concurenții au fost evaluați de un juriu mondial prezidat de Giancarlo Timballo.
  • Coreea de Sud a ocupat locul al doilea, în timp ce Ungaria s-a clasat pe locul trei.

Italia este campioană mondială la înghețată! Echipa italiană a luat aurul la Gelato World Cup 2024. Cum arată topul și unde mănânci cele mai bune înghețate?

Concursul a avut loc la Sigep din Rimini, unde au participat 11 țări. Grupul italian este format din Vincenzo Donnarumma (născut în Vico Equense și introdus în lumea patiseriilor încă de la 13 ani), Rosario Nicodemo (de la gelateria „Il cannolo siciliano” din Roma), Filippo Valsecchi (născut în Lecco, cu multe premii în palmares, ultimul fiind o medalie de argint  la selecția italiană pentru World Chocolate Master), Domenico di Clemente (patiser cu experiență internațională, maestru în patiseria Martesana din Milano) și Davide Malizia (născut la Roma, de șase ori campion mondial de patiserie).

Coreea de Sud a ocupat locul al doilea la Sigep, în timp ce Ungaria s-a clasat pe locul al treilea. Concurenții au fost evaluați de un juriu internațional prezidat de Giancarlo Timballo – fondatorul concursului dar și președintele Comitetului Național al Gelateriei din cadrul Federației Italiene. Țara noastră nu a participat.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Dacă ar fi să ne lăudăm și noi, avem sortimente de înghețată care nu se găsesc nicăieri în lume: înghețata de colivă sau cu pâine prăjită cu magiun.

Citește și