• Madonna s-a confruntat cu o avalanșă de comentarii dure cu privire la aspectul ei fizic.
  • Cântăreața a spus că a fost „o cameră cu obiectiv lung” cea care i-a „distorsionat fața”.
  • Mesajul a continuat: „Nu mi-am cerut niciodată scuze pentru niciuna dintre alegerile creative pe care le-am făcut și nici pentru felul în care arăt sau mă îmbrac”.

Madonna a abordat criticile pe care le-a primit în urma recentei sale apariții la Premiile Grammy 2023, descriind reacțiile de respingere ca fiind o dovadă a unei „lumi care refuză să celebreze femeile [trecute] de vârsta de 45 de ani”.

Cântăreața a apărut la ceremonia de duminică pentru a prezenta interpretarea piesei „Unholy” a nominalizaților la Grammy Kim Petras și Sam Smith. Atunci când i-a prezentat pe cei doi – care vor câștiga premiul pentru cel mai bun duo/grup pop pentru această melodie – Madonna i-a lăudat pe Smith și Petras pentru că s-au ridicat „deasupra zgomotului, îndoielii și criticilor”.

În urma emisiunii, Madonna s-a confruntat cu o avalanșă de comentarii dure cu privire la aspectul ei fizic, mulți descriind-o ca fiind „de nerecunoscut” și vizând operațiile sale estetice. Vedeta pop a ripostat criticilor într-o postare pe Instagram, împărtășită astăzi, scriind că este „din nou prinsă în lumina orbitoare a vârstei și a misoginiei [care] pătrunde în lumea în care trăim”.

Recomandări

FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META
ÎN CHINA ÎȚI IEI LIBER DACĂ EȘTI TRIST
CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
CORVINUL A CÂȘTIGAT CUPA ROMÂNIEI
PROBLEME ÎN PARADIS?

„O lume care refuză să celebreze femeile [trecute] de vârsta de 45 de ani Și simte nevoia să o pedepsească Dacă continuă să fie voinică, muncitoare și aventuroasă”, a adăugat Madonna. Cântăreața a spus că a fost „o cameră cu obiectiv lung” cea care i-a „distorsionat fața” și a deplâns faptul că reacțiile de respingere au eclipsat discursul ei, de altfel plin de putere, „despre mulțumirea pentru curajul neînfricat al unor artiști precum Sam și Kim”.

Mesajul a continuat: „Nu mi-am cerut niciodată scuze pentru niciuna dintre alegerile creative pe care le-am făcut și nici pentru felul în care arăt sau mă îmbrac și nu voi începe. Am fost degradată de mass-media încă de la începutul carierei mele, dar înțeleg că totul este un test și sunt fericită să fac pe deschizătorul de drumuri”.

Madonna a încheiat citând piesa „Break My Soul” a lui Beyoncé și a însoțit postarea cu un montaj video în care apare alături de Smith, Honey Dijon și Cardi B.

Beyoncé și Harry Styles s-au numărat printre marii câștigători ai ediției din acest an a premiilor Grammy, primind trofeele pentru cea mai bună înregistrare dance/electronică și, respectiv, pentru albumul anului.

Alte momente importante ale ceremoniei au inclus-o pe Viola Davis, care a obținut statutul de EGOT cu premiul pentru cea mai bună carte audio, narațiune și povestire, precum și spectacolele susținute de LL Cool J, Busta Rhymes, Queen Latifah și alții pentru a celebra 50 de ani de hip-hop.