La 30 de kilometri de Cluj-Napoca te așteaptă Elveția Transilvaniei. Scrie pe GPS Lacul Tarnița și ajungi.

După primele fotografii postate pe Instagram, savurează peisajele în fața unei băuturi reci, la o terasă cu priveliște uimitoare. Și descoperă că ești ca la mare. Poți să faci surf, pe placă electrică, ce-i drept, și să te plimbi cu caiacul.

Iulia şi Ionel, un cuplu din Ardeal, au vrut să scape de caniculă fără să bată drumul până la mare. Așa că au apelat… la marea din Transilvania.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC

Ionel, turist: Mi se pare super tare. Cred că zona asta a Clujului oferă multe posibilităţi de activităţi în aer liber.

Iulia, turistă: Am puţine emoţii pentru că e prima dată când mă dau cu caiacul.

Dar să vezi emoții când te tentează paddleboardingul. Poți să te plimbi cu placa și pe lacul Tarnița. 100 de lei o zi întreagă. Szekely are un centru de închirieri acolo și vara asta a avut clienți ca niciodată.

Szili Szekely, administrator afacere: Acum de când cu pandemia toată lumea caută prin împrejurimi. Nu mai călătoresc în Grecia, Thailanda sau unde merg de obicei românii.

Barajul și lacul Tarnița au fost construite în anii 70 de comuniști. Legenda spune că dictatorul Ceaușescu a ordonat ca apele să fie populate cu lostrițe. Peștii răpitori care ating 30 de kilograme ar fi trebuit să atace turiștii, pentru ca zona să nu devină una de distracție împotriva moralei.