• „Poke” este una dintre cele mai vechi funcții ale Facebook, care revine pe vremea când era doar pentru colegii.
  • Într-un interviu din 2005, Mark Zuckerberg a spus că i-a venit ideea în timp ce era beat.
  • Poking a revenit! Facebook a făcut-o mai proeminentă în aplicație, iar poke-urile au crescut de 13 ori.

Pentru mulți dintre noi, cea mai bună idee pe care am avut-o în timp ce eram beți a fost: „ar trebui să comandăm pizza”. Dar când un tânăr ca Mark Zuckerberg s-a îmbătat excesiv, a inventat „poke”, funcția Facebook care este atât cel mai creativ lucru pe care l-a făcut Facebook – cât și unul dintre cele mai amuzante.

Poke a fost una dintre primele caracteristici ale Facebook, pe care Zuckerberg a lansat-o. Ciupind pe cineva, îi trimiți doar o alertă că l-ai băgat în seamă. Ar putea fi amuzant, ar putea fi prietenos sau ar putea fi pur și simplu incredibil de ciudat.

În 2005, când Facebook era încă deschis doar pentru colegi, „CBS Sunday Morning” a făcut un segment despre tinerii fondatori de tehnologie, inclusiv o tânără care conducea un site web pentru recenzii de camere video, creatorul browserului Firefox și un tânăr pe nume Mark Zuckerberg. În interviu, Zuckerberg îi descrie jurnalistului de tehnologie David Pogue cum funcționează Facebook.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Între timp, improbabil, poke-ul are parte de o revenire. Facebook a făcut o modificare a designului pentru a face butonul Poke mai proeminent; anterior fusese ascuns şi aproape imposibil de găsit. De asemenea, este mai ușor să găsiți pagina în care se află toate poke-urile dvs.

Rezultatul a fost că poking-ul a crescut de 13 ori într-o perioadă scurtă, și mai ales de către utilizatorii tineri din generația Z , care probabil nu erau pe Facebook prima dată când poke-ul a fost popular.

Citește și