• După mai bine de 50 de ani, Paul McCartney și-a regăsit cea mai îndrăgită chitară bas.
  • A fost nevoie de o campanie derulată încă din 2018 pentru ca instrumentul muzical să ajungă din nou în mâna celebrului artist.
  • După 46 de ani, chitara se afla tot în Londra.


Iată că și artiștii plâng căteodată…surprinzător, după obiectele lor, care, în alte contexte, sunt scoase la licitație sau ajung în magazine de antichități pentru sute de mii, chiar milioane de dolari. Povestea basului pe care Paul McCartney l-a cumpărat în 1961, atunci când Beatles se aflau abia la începutul unui drum care urma să scrie istorie, traversează perioada de glorie a trupei britanice, timp în care a devenit cel mai îndrăgit instrument al artistului.

În 1972, când Beatles își trăiau apogeul carierei, basul a fost furat din spatele unei furgonete, undeva prin vestul Londrei. În 2018, a fost demarată campania intitulată „The Lost Bass Project”. După 46 de ani, chitara se afla tot în Londra. După aproximativ 600 de apeluri ale celor care voiau să ofere măcar un indiciu pentru rezolvarea acestui puzzle, a venit și ziua norocoasă.

Chitara bas Hofner, în formă de vioară, a fost găsită în stare completă, însă cutia sa „necesită reparații”, așa cum au declarat jurnaliștii care au derulat campania. Altfel, cred că mai trebuie doar puțin acordată și va putea fi din nou folosită de cel care a devenit, alături de ceilalți Beatles, probabil una dintre cele mai emblematice și influente personaje din industria muzicii și nu numai.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
UNDE SUNT INVESTIȚIILE LUI CIOLACU?

Citește și