• Încoronarea Regelui Charles va fi marcată de 3 zile de evenimente.
  • Pub-urile, cluburile și barurile din Anglia și Țara Galilor vor avea program extins.
  • Fiecare zi este planificată în detaliu pentru festivitățile de încoronare.

În acest weekend va avea loc încoronarea Regelui Charles și a Reginei Camilla. Datorită acestui eveniment, pub-urile, cluburile și barurile din Anglia și Țara Galilor vor putea continua să servească clienții timp de două ore după ora obișnuită de închidere. Orele extinse de acordare a licențelor se vor aplica de la ora 23:00 vineri 5 mai, sâmbătă 6 mai și duminică 7 mai.

Planificarea pe zile a evenimentului de încoronare, conform The Independent:

Sâmbătă, 6 mai

Westminster Abbey va fi în centrul atenției atunci când regele Charles va fi încoronat la prânz. Slujba va începe la ora 11.00 și va continua până la ora 13.00. Atunci, regele și regina proaspăt încoronați vor începe în procesiunea de încoronare spre Palatul Buckingham în trăsura de stat aurită.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Telespectatorii pot vedea printre cei prezenți șefi de stat, reprezentanți ai guvernelor de peste hotare, miniștri guvernamentali, prim-miniștri, foști prim-miniștri, membri ai familiei regale străine și membri ai familiei regale.

Când vor ajunge înapoi la palat, Regele Charles și Regina Camilla vor primi un salut regal din prtea militarilor în grădinile palatului. Acesta va fi urmat de un moment la balcon. Charles și Camilla vor fi însoțiți de alți membri ai familiei regale,

Duminică, 7 Mai

Hugh Bonneville, actorul din Downton Abbey, va fi gazda spectacolului, la care vor participa Take That, Katy Perry și Lionel Richie. Pe afiș se vor mai afla cântărețul italian de operă Andrea Bocelli, bas-baritonul galez Sir Bryn Terfel, cântăreața și compozitoarea Freya Ridings și compozitorul de muzică clasică-soul Alexis French.

Evenimentul din incinta castelului va fi urmărit de 20.000 de membri ai publicului și invitați și va fi difuzat pe posturile de radio și televiziune ale BBC.

Luni, 8 Mai

Ziua de luni va fi o sărbătoare bancară specială și a fost rezervată voluntariatului, în semn de omagiu pentru întreaga viață de serviciu public a Regelui Charles. Palatul Buckingham a declarat că această zi „îi va încuraja pe oameni să încerce să facă voluntariat pentru ei înșiși și să se alăture muncii întreprinse pentru a sprijini zonele lor locale”.

Obiectivul „The Big Help Out” este de a folosi voluntariatul pentru a aduce comunitățile împreună și de a crea o moștenire de voluntariat de durată în urma weekend-ului încoronării.

În „The Big Help Out” sunt implicate mai mult de 1.500 de organizații caritabile. Stuart Andrew, ministrul pentru evenimente ceremoniale, a declarat că va „scoate în evidență puterea voluntariatului de a ajuta comunitățile noastre”. A mai adăugat că „Este un omagiu adus Majestății Sale Regele pentru întreaga sa viață de serviciu public și un mod minunat de a începe această nouă eră”.

Citește și