Regele Charles „nu a fost dezamăgit” de controversatul interviu al Prințului Andrew cu Emily Maitlis. Când poți viziona docudrama „A Very Royal Scandal”

Emily Maitlis a susținut că Regele Charles „nu a fost nemulțumit” de interviul dezastruos al Prințului Andrew din 2019 pentru Newsnight, scrie The Independent.

Ducele de York, acum în vârstă de 64 de ani, s-a întâlnit cu intervievatorul pentru a explica de ce a continuat să se asocieze cu pedofilul condamnat Jeffrey Epstein, după ce a pledat vinovat pentru traficul de minori.

Descriind acțiunile domnului Epstein drept „nepotrivite”, Andrew a spus că s-a întâlnit cu el în Central Park din New York, la eliberarea din închisoare în 2010, pentru a pune capăt prieteniei lor.

Regatul a abordat acuzațiile conform cărora s-a culcat cu presupusa victimă a traficului de atunci, Virginia Giuffre, care a lansat un proces împotriva lui.

Cazul a fost în cele din urmă soluționat în afara instanței în 2022 pentru o sumă semnificativă, în ciuda insistențelor lui Andrew că nu și-a întâlnit nici măcar acuzatorul și a insistenței că nu a făcut nicio faptă greșită la soluționare.

În interviul controversat, Andrew a încercat să se apere cu mai multe afirmații, inclusiv că nu ar fi putut fi cu doamna Giuffre la proprietatea domnului Epstein în noaptea în care aparent au fost fotografiați împreună, în timp ce își ducea fiica la o petrecere de naștere la un Pizza Express în Woking.

Andrew a susținut că are o afecțiune rară care l-a lăsat incapabil să transpire și că afirmația doamnei Giuffre că „transpira abundent” când s-au întâlnit la clubul de noapte al lui Tramps în 2001 din Londra nu ar fi putut fi adevărată.

Înainte de lansarea unei noi miniserii a interviului, „A Very Royal Scandal”, Maitlis a spus că, chiar și după difuzare, Prințul Charles „nu era nemulțumit” de conținutul său. În urma interviului și a reacției publice pe scară largă pe care a provocat-o, Ducele de York a fost forțat să demisioneze din funcția regală.

Noua docudramă în trei părți va „demonstra puterea jurnalismului printr-un moment crucial în istoria britanică”, potrivit Express. BBC nu a fost implicată în producția sa.

Membrii principali ai distribuției îi vor include pe Michael Sheen, care a jucat anterior în The Queen, în rolul Prințului Andrew, și pe Ruth Wilson din The Affair, în rolul lui Emily Maitlist. Între timp, Clare Calbraith de la Downton Abbey va intra în pielea jurnalistului Sam McAllister.

A Very Royal Scandal urmează să fie lansat pe Prime Video pe 19 septembrie. The Independent a abordat Palatul Buckingham pentru comentarii.

Exit mobile version