• Obiectivul investiţiei este reprezentat de dezvoltarea unui cadru sistemic de guvernanţă a datelor pentru a aborda calitatea datelor şi schimbul eficient al acestora.
  • Rafila: Au fost aprobate 94 de cereri de finanţare pentru digitalizarea unor instituţii cruciale din sistemul central de sănătate publică.
  • Alocarea totală a prezentului apel pentru „Digitalizarea instituţiilor cu atribuţii în domeniul sanitar aflate în subordinea MS” este de 496.380.000 lei.

Au fost aprobate 94 de cereri de finanţare pentru digitalizarea unor instituţii cruciale din sistemul central de sănătate publică, inclusiv pentru Ministerul Sănătăţii, a spus, marţi, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

„Transformarea digitală a sistemului de sănătate din România urmează o strategie foarte clară, elaborată împreună cu experţi şi specialişti din cadrul OMS. Este util să învăţăm din experienţa celor care au transformat, cu succes, sisteme de sănătate publică din Uniunea Europeană prin digitalizare”, spune ministrul Rafila.

Pentru cele 94 de cereri de finanţare aprobate pentru digitalizarea unor instituţii cruciale din sistemul central de sănătate publică, inclusiv pentru Ministerul Sănătăţii, vor fi direcţionate 100 de milioane de euro, fonduri PNRR.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE ZIUA EUROPEI
AVERTISMENTUL UNUI CERCETĂTOR DESPRE A.I.
CIOLACU DĂ VINA PE CÎȚU
LUIS RUBIALES VA FI JUDECAT
CE SĂRBĂTORESC ROMÂNII AZI
NOKIA RELANSEAZĂ MODELUL 3210

Obiectivul investiţiei este reprezentat de dezvoltarea unui cadru sistemic de guvernanţă a datelor pentru a aborda calitatea datelor şi schimbul eficient al acestora în cadrul diferitelor instituţii administrative, unităţi sanitare, furnizori de servicii, pacienţi.

„Având în vedere cele menţionate se urmăreşte dezvoltarea unor module informatice noi care să deservească activitatea instituţiilor din domeniul sănătăţii prin demararea unui proces de digitalizare, prin achiziţionarea şi instalarea echipamentelor necesare (echipamente IT, echipamente pentru comunicaţii, şi echipamente conexe, inclusiv licenţe), migrarea de date către noi sisteme şi infrastructuri, dezvoltare de aplicaţii informatice aferente, dar şi prin instruirea personalului tehnic la nivel local. Instituţiile din domeniul sanitar aflate în zone defavorizate vor avea prioritate în ceea ce priveşte alocarea de fonduri”, spun rerpezentanţii MS.

Beneficiarii eligibili sunt reprezentaţi de: Direcţiile de sănătate publică judeţene (inclusiv cea a municipiului Bucureşti), Serviciile de ambulanţă judeţene (inclusiv Serviciul de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov), Institutul Naţional de Sănătate Publică, Institutul Naţional de Medicină Sportivă, Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională „Prof. Dr. C.T. Nicolau”, Agenţia Naţională de Transplant, Oficiul Central de Stocare pentru Situaţii Speciale, Registrul Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice, Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale, Institutele de medicina legală, Centrul Naţional de Sănătate Mintală şi Luptă Antidrog Bucureşti, Şcoala Naţională de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar Bucureşti, Ministerul Sănătăţii

Alocarea totală a prezentului apel pentru „Digitalizarea instituţiilor cu atribuţii în domeniul sanitar aflate în subordinea MS” este de 496.380.000 lei (fără TVA), echivalentul a 100.000.000 euro (fără TVA).

Citește și: