• Singurătata crește riscul de apariție a demenței, depresiei, anxietății și bolilor de inimă.
  • În România, 1 din 4 dintre vârstnicii din mediul urban, se confruntă cu singurătatea.
  • 32% se simt excluși de restul lumii, conform studiului național, Niciodată Singur.

Silicon Valley declară singurătatea ca fiind o urgență de sănătate publică. Asta, deoarece crește riscul de apariție a demenței, depresiei, anxietății, bolilor de inimă, accidentelor vasculare cerebrale și a morții premature. Urmează să fie luate măsuri care să promoveze conexiunea socială în comunitate.

În România, 1 din 4 vârstnicii din mediul urban se confruntă cu un grad ridicat de singurătate și 32% se simt excluși de restul lumii, arată studiul național Niciodată Singur.

Semne ascunse ale singurătății

Navighezi încontinuu pe telefon, chiar și atunci când ești înconjurat de oameni. Adesea pentru că îți este frică să te conectezi cu ei față în față. Te simți întruna obosit și nu poți dormi bine. Devii dependent de bunuri materiale și cumperi lucruri noi de care nu ai nevoie. Faci un efort să socializezi. Dar când o faci, simți că nu aparții și că nimeni nu te înțelege cu adevărat. Blochezi toate aceste sentimente oribile cu activități precum uitatul la televizor în exces.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
SWIFT REVINE PE PRIMUL LOC
MADONNA CÂNTĂ ÎN RIO DE JANEIRO
LANDO NORRIS CÂȘTIGĂ CURSA DE LA MIAMI

Ne simțim singuri atunci când dorința noastră de a fi văzuți, auziți, acceptați, înțeleși sau cunoscuți de alții este neglijată prea mult timp. Singurătatea este o parte dureroasă, dar comună a experienței umane.

Dr. Therese Mascardo îți spune cum poți trece peste aceste trăiri.

Gestionarea sentimentelor poate fi o provocare, deoarece fiecare individ experimentează singurătatea în mod diferit și din motive diferite. Una dintre cele mai bune modalități de a face un pas înainte în ceea ce privește reducerea sentimentelor de singurătate este de a exersa vulnerabilitatea cu alte persoane. Vestea bună este că acest lucru nu trebuie să fie dificil. Poți începe prin a face ceva ce îți place alături de alte persoane. Ar putea fi vorba de dans, sport și chiar jocuri video, doar asigură-te că există o șansă de a te conecta cu oamenii.

Citește și