• Nia Holland, în vârstă de 24 de ani, a cheltuit 2.500 de dolari pe o geantă vintage Chanel, epuizându-și economiile.
  • Câștigând puțini bani dintr-un job de cercetare, ea știa că banii ei ar putea fi mai bine cheltuiți, economisiți sau investiți.
  • În mod normal, atunci când oamenii se află pe un teren precar din punct de vedere economic, își reduc cheltuielile.

Pentru generațiile mai tinere, obiectivele financiare, cum ar fi cumpărarea unei case și economisirea pentru pensie, pot părea imposibil de atins. Drept urmare, Generația Z alege să se răsfețe cu bunuri de lux, scrie Bloomberg.

Nia Holland, în vârstă de 24 de ani, a cheltuit 2.500 de dolari pe o geantă vintage Chanel, epuizându-și economiile. Câștigând puțini bani dintr-un job de cercetare, ea știa că banii ei ar putea fi mai bine cheltuiți, economisiți sau investiți.

În același timp, ea a spus că nu s-a simțit iresponsabilă. Cu repere tradiționale – cum ar fi deținerea unei case și o viață cu copii – atât de departe de a fi atinse, faptul de a-și refuza „micile luxuri” nu avea să facă diferența. Iar geanta din piele de miel cu un lanț de 24 de carate o făcea să se simtă mai bine.

Recomandări

UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
VICTORIE PENTRU ALCARAZ LA MADRID
BENEFICIILE URCATULUI PE SCĂRI
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?

„Economia este într-o stare proastă, există încălzirea globală, există o neliniște politică și socială constantă la nivel global”, a spus Holland, care primește sprijin financiar din partea familiei sale în timp ce urmează un doctorat în educație și psihologie la Universitatea din Michigan. „Este pur și simplu mai ușor să cheltuiești bani pe lucruri care îți vor aduce o bucurie imediată.”

În mod normal, atunci când oamenii se află pe un teren precar din punct de vedere economic, își reduc cheltuielile. Dar, din ce în ce mai mult, generațiile tinere fac exact contrariul, gândindu-se că viitorul lor financiar este condamnat indiferent de situație. Datoriile mai mari ale studenților, creșterea costului vieții și schimbările de pe piața muncii au făcut mai dificilă atingerea obiectivelor financiare, cum ar fi cumpărarea unei case sau economisirea pentru pensie.

Citește și