• Potrivit unui nou studiu, tratarea singurătății și a izolării sociale poate pune persoanele clasificate drept obezi la un risc mai mic de complicații de sănătate.
  • „Până în prezent, factorii de dietă și stilul de viață sunt accentul major în prevenirea bolilor legate de obezitate”.
  • Studiul a analizat date de la aproape 400.000 de oameni de la UK BioBank.

Singurătatea este răspândită în întreaga lume, dar descoperirea este importantă pentru că persoanele cu obezitate experimentează acest lucru mai des, scrie CNN.

„Până în prezent, factorii de dietă și stilul de viață sunt accentul major în prevenirea bolilor legate de obezitate”, a spus dr. Lu Qi, autorul principal al studiului publicat luni în JAMA Network Open, într-un e-mail.

„Studiul nostru evidențiază importanța luării în considerare a sănătății sociale și mintale, în îmbunătățirea sănătății persoanelor cu obezitate”, a spus Qi, profesor și președinte interimar al departamentului de epidemiologie de la Universitatea Tulane, Școala de Sănătate Publică și Medicină Tropicală din New Orleans.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
MENIU A LA GREC
JOE BIDEN DECLASIFICĂ MARIJUANA
RAZBOIUL PENTRU A.I. A ÎNCEPUT

Studiul a analizat date de la aproape 400.000 de oameni de la UK BioBank, o bază de date biomedicală mare și o resursă de cercetare care urmărește oamenii pe termen lung. Cei incluși în cercetare nu aveau boli cardiovasculare când a început colectarea datelor. Cercetătorii au urmărit apoi între martie 2006 și noiembrie 2021, potrivit studiului.

De-a lungul timpului, toate cauzele de deces pentru persoanele clasificate drept obezi au fost cu 36% mai mici la persoanele care s-au simțit mai puțin singure și izolate social, arată datele.

Citește și