• Șapte militanți au fost uciși și o ascunzătoare a fost distrusă în lovituri aeriene în zona Al Jallaiyat din provincia Anbar.
  • Trupele au distrus trei motociclete, dispozitive explozive și butoaie pline cu explozibili.
  • Situația de securitate din Irak s-a îmbunătățit de la înfrângerea SI în 2017.

Unsprezece militanți Daesh au fost uciși sâmbătă în lovituri aeriene în vestul și estul Irakului, a anunțat armata din Irak. Șapte militanți, inclusiv un lider local, au fost uciși și o ascunzătoare a fost distrusă în lovituri aeriene în zona Al Jallaiyat din provincia Anbar, în vestul Irakului, a declarat Comandamentul irakian pentru operațiuni comune (JOC) într-un comunicat de presă, adăugând că atacul aerian a fost lansat în urma unor rapoarte ale serviciilor de informații, a relatat agenția de știri Xinhua.

În provincia irakiană Diyala din estul țării, aviația irakiană a acționat pe baza unor rapoarte de informații și a efectuat două lovituri aeriene asupra unei ascunzători a SI pe malul lacului Himreen, soldate cu moartea a trei militanți, a precizat JOC într-un comunicat separat. Un alt militant Daesh a fost ucis într-o confruntare cu forțele armate care au percheziționat ascunzătoarea vizată.

Trupele au distrus, de asemenea, trei motociclete, dispozitive explozive și butoaie pline cu explozibili, a precizat aceasta. În ultimele luni, forțele de securitate irakiene au efectuat represiuni împotriva activităților intensificate ale militanților extremiști.

Recomandări

FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META
ÎN CHINA ÎȚI IEI LIBER DACĂ EȘTI TRIST
A.I. ÎN MUZEE
CUM E VREMEA ÎN ROMÂNIA?
CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT

Situația de securitate din Irak s-a îmbunătățit de la înfrângerea SI în 2017. Cu toate acestea, rămășițele sale s-au topit de atunci în centrele urbane, deșerturi și zone accidentate, desfășurând frecvente atacuri de gherilă împotriva forțelor de securitate și a civililor.