• Un sondaj Mediafax-ZF- Aleph News arată că 42% din cei 3500 de  respondenți susțin creșterea economică de peste 5% prin alocarea resurselor financiare rezultate din tăierea cu 20% a numărului bugetarilor și alocarea fondurilor europene către antreprenori, operatori privați și către proiecte românești.
  • România poate avea creștere economică de 5% cu ajutorul sectorului privat care ar trebui să intre în câmpul puterii pentru a îndepărta clasa politică de la butoanele mediului de business.
  • Românii vor salva România și pentru asta trebuie să facă un singur lucru: să-și regăsească leadershipul și selfconfidence-ul în fiecare din ei și să-și respecte liderii, să-i susțină și să nu mai tolereze frauda, impostura, infracțiuneaă, afirmă Adrian Sârbu.

Hofi: Sondajul pe care l-am pregătit pentru tine, începând de săptămâna trecută. Nu o să alegem prioritatea pentru România a lui Ciolacu, neapărat. Te-am lăsat pe tine să alegi prioritățile României, să decizi tu și te-am pus să votezi între următoarele 5. Dar unii au votat creșterea economică de peste 5% prin alocarea resurselor financiare rezultate din tăierea cu 20% a numărului bugetarilor și alocarea fondurilor europene către antreprenori, operatori privați și către proiecte românești.

Adrian Sârbu: Avem această situație cu blatul între partide care fac după obiceiul lor, pâș-pâș cu pătura în cap, până au ajuns unde vor. După aia ne dictează și ne spun cum reformează aparatul bugetar de la 1,3 milioane la 1,5 milioane. Și cum scădem deficitul de la 5,7 la 15,7.

Hofi: Crește și populația României.

Recomandări

CE DEVINE LUMEA?
PLANUL ARMATEI GERMANE
ROMÂNII SE TEM DE EȘEC
GATA DE RĂZBOI?
A ATINS O COARDĂ SENSIBILĂ
MANDAT DE ARESTARE

Adrian Sârbu: Normal, și noi trebuie să dăm mai mult de 30% din PIB la buget pentru că e normal. Bugetarii, partidele, nomenclatura de partid și toate rudele lor, cumetrii, cuscrii, trebuie să crească și ei în avere. Au copii. Copiilor ălora le trebuie un job de consilier la Guvern. Au nepoți, au fini. Oamenii ăștia nu trebuie să trăiască și ei? Adică noi de ce suntem așa de răi și tot timpul ne legăm de bugetarii ăștia?

Nemo: Am pus această țintă de 5% creștere economică. Cum ajungem la ea?

Adrian Sârbu E realizabilă. Dar ca să ajungem acolo, Nemo, trebuie să facem pașii ăștia, fiecare de capul nostru, așa cum în viață am făcut pași siguri.

Hofi: Pas cu pas.

Adrian Sârbu: Ne-a mai ținut mama, tata și uite așa din de-a bușilea ne-am dus în picioare. Și comunitatea asta de business o să înțeleagă, nu are încotro, că prezența ei în câmpul puterii este obligatorie, nu este facultativă, nu este tolerată, atâta timp, cât tu, 5 milioane de oameni, ai antreprenori, lideri, manageri, investitori și în spate ai familii care consumă. 5,7 milioane de consumatori, dacă îi înmulțești cu 1,5 sunt 15 milioane de consumatori în țara asta. Consumatori. Dacă tu nu ai să înțelegi… eu nu condiționez asta. Fiecare înțelege tot mai mult. Pe de o parte, că trebuie să intre în câmpul politic. Clasa politică a pus mâna din ce în ce mai mult pe puterea economică a țării pentru că a acaparat pe banii care vin pentru investiții și a luat decizii pe economic, pe business care nu-i aparțin. Astăzi, din fericire, sectorul privat românesc, potențialul lui, e puternic, că m-ai întrebat cum face 5%. Simplu. Cum face orice Elon Musk, orice Serghei Brin, orice General Motors, orice General Electric.

Hofi: Poate fi România salvată de o altă clasă, clasa antreprenorilor?

Adrian Sârbu: România va fi salvată de toți românii. Asta e opinia mea. Da?

Hofi: Greu.

Adrian Sârbu: De toți românii. Pentru asta, românii trebuie să facă un singur lucru. Să-și regăsească leadershipul și selfconfidence-ul în fiecare din ei, să-și respecte liderii, să nu-i bășcălească, să nu-i miștocărească, să-i susțină și să nu mai tolereze. Românii, din nefericire, sunt foarte toleranți cu frauda, cu impostura, cu infracțiunea.

Rezultatele sondajului Mediafax- ZF-Aleph News

Decide tu prioritatea numărul 1 a României în 2024 și următorii 5 ani

  1. Creșterea economică de peste 5% prin alocarea resurselor financiare rezultate din tăierea cu 20% a numărului bugetarilor și alocarea fondurilor europene către antreprenori, operatori privați și către proiecte românești – 42%
  2. Revenirea la modelul real de democrație liberală, putere-opoziție, prin renunțarea la democrativă și creșterea controlului cetățeanului asupra acțiunilor Parlamentului, Guvernului și Președintelui-18%
  3. Schimbarea mentalității românilor din pierzători în câștigători, capabili să-și promoveze identitatea culturală în România și în Europa – 17%
  4. Adoptarea accelerată și largă a tehnologiilor digitale, a inteligenței artificiale în economie, administrație, în educație în vederea transformării României într-o societate învățată și verde – 14%
  5. Ridicarea capacității de apărare a României prin investiții în tehnologii moderne și resurse umane, în condițiile extinderii războiului regional -9%

Citește și