• Testamentul lui Silvio Berlusconi a fost desecretizat. Copiii din prima căsătorie, Marina și Pier Silvio Berlusconi vor controla Fininvest.
  • Copiii din a doua căsătorie a lui Silvio Berlusconi, Barbara, Eleonora și Luigi Berlusconi au fost mai puțin implicați în afacerile familiei.
  • Bloomberg: Moștenirea politică a lui Silvio Berlusconi nu a fost clarificată încă. Succesorul în fruntea partidului pe care l-a fondat Berlusconi va fi ales în săptămânile următoare.

Testamentul lui Silvio Berlusconi a fost desecretizat. Holdingul Fininvest, cu afaceri în finanțe, divertisment și comunicare va fi condus de copiii din prima căsătorie, Marina și Pier Silvio. Aceștia vor deține participații egale, în valoare de aproximativ 53%. Marina este preşedinta Fininvest, iar Pier Silvio este CEO-ul companiei de media Mediaset.

„Niciun acționar nu va exercita controlul general indirect”, transmite Fininvest, citat de Bloomberg.

Copiii magnatului din a doua căsătorie, Barbara, Eleonora și Luigi au fost mai puțin implicați în afacerile familiei și moștenesc, în părți egale, diferența.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Averea lui Silvio Berlusconi, estimată la 7 miliarde de euro, cuprinde și mai multe vile și proprietăți la Milano, Roma, în Sardinia, precum și opere de artă și bijuterii.

Ultima soție a lui Berlusconi, Marta Fascina, a primit prin testament 100 de milioane de euro. Tot atât îi revine și fratelui mai mic al omului de afaceri, Paolo, iar Marcello Dell’Utri, partener de afaceri și prieten apropiat a moștenit 30 de milioane de euro.

Decizia privind împărțirea averii a fost luată de magnat în 2006, iar testamentul a fost redactat în 19 ianuarie 2022 și era păstrat într-un plic nesigilat, scrie Reuters.

Nu se știe cine va continua moștenirea politică a lui Silvio Berlusconi. Partidul pe care l-a fondat în 1994, Forza Italia, este condus interimar de Antonio Tajani, fost comisar european, mâna dreaptă a fostului premier italian. În săptămânile următoare vor avea loc alegeri și în partid.

CITEȘTE ȘI:

Record după record: Marți a fost cea mai călduroasă zi din lume, depășind precedentul maxim de luni

Cristian Pârvulescu: „Campania partidelor politice va deveni din ce în ce mai populistă și tentată de naționalism”

Donald Trump spune că drogurile găsite la Casa Albă ar putea aparține lui Joe sau Hunter Biden. Reacția Casei Albe