• Primarul din Botoșani, sub control judiciar, a demisionat din PSD.
  • Primarul din Botoșani, suspectat că a dat subiectele la un concurs.
  • Președintele CJ Prahova a demisionat din funcțiile din PNL.

George Simion este e interzis în Republica Moldova în următorii 5 ani. Partidele din coaliție încep să rămână fără lideri. Primarul din Botoșani, lider al filialei locale al PSD s-a autosuspendat din partid, după ce a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zilei de către DNA.

Cosmin-Ionuț Andrei este cercetat după ce ar fi dat unei candidate la un post din Primărie subiectele de la concurs.

Sub control judiciar este, de aseară și primvicepreședintele PNL Iulian Dumitrescu. Președinte al Consiliului Județean Prahova, Dumitrescu este acuzat de corupție. El a demisionat din toate funcțiile din partid și a transmis că nu vrea să prejudicieze PNL.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

A pățit-o azi si George Simion. Liderul AUR a primit interdicție în Republica Moldova pentru următorii 5 ani. El era și până acum considerat „persoana indezirabilă” de statul moldovean, dar pedeapsa i-a fost prelungita. Inspectoratul pentru Migrație e în litigiu cu Simion, care contestă măsura.

DNA: Primarul din Botoșani, plasat sub control judiciar, după ce ar fi dat unei candidate subiectele

Primarul din Botoșani Andrei Cosmin-Ionuț a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, au anunțat vineri procurorii DNA. Acesta este cercetat după ce ar fi dat unei candidate la un post din Primărie subiectele de la concurs.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 2 februarie 2024, a inculpatului Andrei Cosmin-Ionuț, primar al municipiului Botoșani, pentru săvârșirea infracțiunii de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.

În ordonanța procurorilor se arată că, în 25 august 2021, inculpatul ar fi remis lista cu subiectele propuse de către membrii comisiei unei candidate la postul de „consilier clasa I, grad profesional

superior” scos la concurs de instituția pe care o conducea.

Ca urmare a acestor demersuri, o zi mai târziu, persoana respectivă ar fi promovat concursul și ar fi ocupat, în mod fraudulos, postul respectiv.

„Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte o serie de obligații, între care: să nu depășească limita teritorială a țării decât cu încuviințarea prealabilă a organului judiciar (procuror, judecător de cameră preliminară, instanța de judecată) și să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar.

Inculpatului i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive”, arată DNA.

Ciucă, despre dosarul lui Iulian Dumitrescu: Și-a dat demisia pentru a nu prejudicia partidul

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a avut, vineri, prima reacție după dosarul în care este acuzat de corupție prim-vicepreședintele partidului, Iulian Dumitrescu, președinte al Consiliului Județean Prahova. El a spus că Dumitrescu a demisionat pentru a nu prejudicia partidul.

Nicolae Ciucă a avut prima reacție despre dosarul în care este vizat prim-vicepreședintele PNL, Iulian Dumitrescu, președintele CJ Prahova.

Liderul PNL a spus: „PNL, ca de fiecare dată nu a obstrucționat justiția” și că la finalul zilei, după ce a venit comunicatul de la DNA cu punerea sub acuzare a lui Dumitrescu, acesta și-a prezentat demisia.

„Am stat de vorbă cu Iulian Dumitrescu și, ca de fiecare dată, pentru a evita prejudiciul de imagine a partidului, a fost luată decizia de a-și da demisia din toate funcțiile”, a spus Ciucă.

Președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, a anunțat, joi seara, după ce a fost pus sub control judiciar în dosarul deschis de DNA, că demisionează din toate funcțiile din partid.

„Având în vedere existența dosarului în care DNA mi-a adus acuzațiile prezentate public, am luat decizia să demisionez din toate funcţiile din partid, deoarece partidul nu are nicio legătură cu această speță”, a spus Iulian Dumitrescu, joi seara, pe pagina sa de Facebook.

Procurorii DNA i-au plasat joi seara sub control judiciar pe Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova, dar și pe sora sa, Angelica Marilena Lambrea, și pe cumnatul său, Adrian Daniel Lambrea.

Citește și: