• La 47 de ani de la cutremurul din 1977 nu știm câte clădiri au risc seismic.
  • În ultimii 3 ani, Primăria Capitalei a reparat o singură clădire cu risc seismic.
  • Primarul Capitalei se laudă că are multe proiecte.

Te cutremuri când auzi cât de nepregătiți suntem în fața cutremurelor! La 47 de ani de la cutremurul din 1977, în urma căruia au murit aproape 1500 de oameni în București, încă nu știm exact câte clădiri au risc seismic. Iar lista imobilelor cu probleme care au fost consolidate până acum e scurtă. În ultimii 3 ani, Primăria Capitalei a reparat o singură clădire cu risc seismic.

Din cele aproape 400 de clădiri încadrare în clasa I de risc și 460 în clasa a 2-a, Administrația pentru Colsodirarea Clădirilor cu Risc Seismic are doar trei șantiere deschise pentru consolidare.

Primarul Capitalei se laudă însă că are multe proiecte. Chiar azi a început lucrările de consolidare, cu fonduri din PNRR, la un bloc construit în anii ’50, aflat în precolaps. În total, Nicușor Dan spune că a reușit să atragă fonduri pentru consolidări de 300 de milioane de lei din PNRR și alte 600 de milioane fonduri națioanle, din PNCCRS. În total, 80 de imobile – clădiri rezidențiale sau publice, monumente istorice sau blocuri de locuit vechi de aproape 100 de ani – vor fi consolidate cu fonduri nerambursabile.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
LIGHT MAKES YOU FEEL BETTER

Alt oraș, altă administrație, alte probleme. La Brașov, un parc de un milion de euro inaugurat sâmbătă, intră deja în reparații. Oamenii care au vizitat parcul„”La Iepure” în prima zi de deschidere s-au plâns că locurile de joacă pentru copii sunt prost amenanjate și că piatra cubică din pavaj a sărit deja.

Primăria Brașov a dat vina pe șoferi, că au intrat în parc cu mașinile și au stricat pavajul. Dau asigurări însă că firma care a executat lucrările o să le refacă pe banii ei și nici n-o să primească înapoi garanția de bună execuție, de 800 de mii de lei.

Citește și