• Autoritățile au închis datele mobile din teama atacurilor teroriste.
  • Pakistanezii au avut Wi-Fi, dar tot le-a fost greu să voteze.
  • Partidul lui Imran Khan: „Tăierea datelor mobile e semn de lașitate.”

Alegerile din Pakistan pentru un nou guvern au fost ținute fără date mobile și apeluri telefonice. Pakistanezii au rămas fără semnal cu 10 minute înainte de începerea votului, de frica atacurilor teroriste cu care se confruntă țara.

Pakistanezii s-au plans ca nu puteau folosi aplicațiile mobile ca să comande taxi și nu puteau vorbi cu familia ca să stabilească când să meargă la secțiile de votare.

Fostului prim ministru, Imran Khan, i-a fost interzis să candideze, iar partidul său a spus că tăierea internetului este un semn de lașitate. Liderul Partidului Poporului Pakistanez, fiul fostului ministru care a fost ucis, Benazir Bhutto, a criticat și el măsura și a cerut ca rețeaua să fie repornită imediat.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Pakistan se află în alertă maximă. La secțiile de votare există securitate puternică, cu gărzi înarmate. Frontierele cu Afganistan și Iran au fost închise pentru transportul de mărfuri și al persoanelor. Și asta tot pentru securitatea alegerilor, spune un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe. Guvernul din Pakistan a mai tăiat internetul în trecut ca să controleze fluxul de informații, dar nu la acest nivel și nu în timpul unor alegeri.

Citește și: