• Președintele democrat Joe Biden încă nu și-a anunțat planurile.
  • Trump, în vârstă de 76 de ani, și-a anunțat campania electorală în noiembrie anul trecut.
  • DeSantis, în vârstă de 44 de ani, care ocupă locul doi după Trump în majoritatea sondajelor, a semnat proiecte de lege care impun noi restricții asupra avortului.

Cursa din 2024 pentru Casa Albă are doar câțiva candidați oficiali până acum, președintele democrat Joe Biden încă nu și-a anunțat planurile de a candida și majoritatea candidaților republicani încă încearcă să decidă dacă îl vor contesta pe fostul președinte Donald Trump, scrie Reuters.

Joe Biden

Biden, în vârstă de 80 de ani, și-a tot anunțat planurile de a solicita și de a candida pentru un al doilea mandat de luni de zile, dar până acum nu a făcut un anunț oficial. El a spus pe 14 aprilie că va anunța „relativ curând”. Analiștii politici spun că nu are niciun beneficiu. Între timp, el are în continuare cote slabe de aprobare în sondajele de opinie. El nu se confruntă cu o amenințare serioasă din partea unui contestatar democrat.

Donald Trump

Donald Trump, în vârstă de 76 de ani, și-a anunțat dorința de a candida și campania electorală în noiembrie anul trecut deoarece s-a confruntat cu cele mai puternice critici de până acum din partea Partidului său Republican pentru sprijinul său pentru candidații de extremă dreapta care au fost învinși la alegerile intermediare. La fel ca Biden, el rămâne nepopular cu mari părți ale electoratului. Trump este liderul în cursa republicană.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ

Ron DeSantis

Guvernatorul Floridei, care s-a autodenominat de Trump, dar fără drama care îl înconjoară pe fostul președinte, încă nu a anunțat, dar a făcut toate mișcările unui aspirant candidat la președinție. DeSantis, în vârstă de 44 de ani, care ocupă locul doi după Trump în majoritatea sondajelor, a semnat proiecte de lege care impun noi restricții asupra avortului și relaxează legile privind armele, poziții care l-ar putea ajuta la alegerile republicane, dar care probabil l-ar răni printre alegătorii independenți și mai moderati în general. Lupta sa cu Walt Disney pentru parcul său tematic din Florida i-a deranjat pe unii donatori, la fel ca mesajele sale mixte despre sprijinul continuu al SUA pentru Ucraina și reticența de a răspunde agresiv la atacurile personale ale lui Trump.

Nikki Haley

Un fost guvernator al Carolinei de Sud și ambasador al lui Trump la Națiunile Unite, Haley, în vârstă de 51 de ani, și-a subliniat tinerețea în comparație cu Biden și Trump, precum și trecutul ei ca fiică a doi imigranți indieni, când a zis că va candida. Haley și-a câștigat o reputație în Partidul Republican ca o conservatoare solidă, care are capacitatea de a aborda problemele de gen și rasă într-un mod mai credibil decât mulți dintre colegii ei. Ea s-a prezentat, de asemenea, drept un apărător ferm al intereselor americane în străinătate. Ea atrage aproximativ 3% sprijin în rândul alegătorilor republicani.

Tim Scott

Singurul senator negru republican din SUA are o recunoaștere scăzută a numelui în afara statului său natal, Carolina de Sud, dar optimismul și concentrarea sa pe unificarea partidului său divizat l-au ajutat să facă un contrast cu abordarea mai agresivă a lui Trump și DeSantis. Susținătorii lui Scott, totuși, recunosc că, deși comportamentul său este un punct forte, poate să nu fie suficient pentru a-i învinge pe favoriți, în special pe DeSantis, care poate indica o listă de realizări legislative conservatoare. Scott, în vârstă de 57 de ani, a lansat un comitet de explorare prezidențial, dar nu a confirmat încă că intenționează să candideze.

Citește și