• „M-a sunat premierul în săptămâna în care apăruseră sursele cu remanierea mea. Luni apar sursele, marți premierul Cîțu spune că nu este adevărat. Presa mi-a spus că primise informațiile de la cabinetul Cîțu. Intru în coaliție, premierul spune că sursle sunt reale și de la cabinetul lui. I-am zis: Florin, hai să stăm de vorbă, hai să rezolvăm”, a spus Alexandru Nazare, la Aleph News.
  • Alexandru Nazare, la Aleph News: „Luni, m-am bucurat foarte mult că mă sună premierul. Am zis „wow”, pot să am o întâlnire. M-am dus la Palatul Victoria, mi-am luat dosarul cu execuția, dar premierul voia să-mi spună de demisie în cabinetul lui”.
  • Alexandru Nazare, la Aleph News: „Am încercat de 6 ori să introduc proiectul de reorganizare al ministerului de Finanțe pe ordinea de zi a ședinței de guvernul. Premierul Cîțu nu a dat un motiv pentru care nu a vrut reorganizarea. M-a întrebat o dată dacă e urgent. I-am zis că „da”. Nu știu ce anume l-a deranjat pe domnul Cîțu. Este adevărat, proiectul prevedea înființarea Direcției Juridice a ministerului. Direcția Juridică a fost desființată de Florin Cîțu. Am trimis 4 variante de reorganizare la cabinetul premierului. Centrul Cyber depinde de această reorganizare”.

Alexandru Nazare, proaspătul revocat ministru liberal al Finanțelor, a acordat un interviu – eveniment pentru Aleph News, în emisiunea OFF/ On The Record.

Nazare povestește în interviu evenimentele care au dus la revocarea sa din funcție, proasta comunicare pe care o avea cu premierul Cîțu, descrie jocul știrilor pe surse de la cabinetul premierului despre remanierea sa.

„M-a sunat premierul în săptămâna în care apăruseră sursele cu remanierea mea. Luni apar sursele, marți premierul Cîțu spune că nu este adevărat. Presa mi-a spus că primise informațiile de la cabinetul Cîțu. Intru în coaliție, premierul spune că sursle sunt reale și de la cabinetul lui. I-am zis: Florin, hai să stăm de vorbă, hai să rezolvăm”, a spus Alexandru Nazare, la Aleph News.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
UE INVESTIGHEAZĂ META
AU VEDETELE SUCCES PE TINDER?
SUA SANCȚIONEAZĂ TRANSFERURILE ILEGALE DE ARME

El a spus și um l-a sunat premierul Cîțu să participe la lansarea candidaturii sale pentru șefia PNL, cum a fost chemat în cabinetul premierului și ce a discutat cu Florin Cîțu, vorbește despre tensiunile din Guvern, despre „duduiala economiei”, despre ce a găsit în ministerul de Finanțe, despre reorganizarea ministerului de Finanțe refuzată de premierul Cîțu.

„Luni, m-am bucurat foarte mult că mă sună premierul. Am zis „wow”, pot să am o întâlnire. M-am dus la Palatul Victoria, mi-am luat dosarul cu execuția, dar premierul voia să-mi spună de demisie în cabinetul lui”, a punctat Nazare, în emisiunea Sorinei Matei.

De asemenea, Nazare a povestti cu Florin Cîțu a mai trimis corpul de control să-l verifice și despre cum ministrul Fondurilor Europene a cerut Comisiei Europene o solicitare de prelungire și amânare a PNRR-ului României, cerere despre care s-a vorbit „fugitiv” în Guvernul României și despre care știe și premierul Florin Cîțu.

„Am încercat de 6 ori să introduc proiectul de reorganizare al ministerului de Finanțe pe ordinea de zi a ședinței de guvernul. Premierul Cîțu nu a dat un motiv pentru care nu a vrut reorganizarea. M-a întrebat o dată dacă e urgent. I-am zis că „da”. Nu știu ce anume l-a deranjat pe domnul Cîțu. Este adevărat, proiectul prevedea înființarea Direcției Juridice a ministerului. Direcția Juridică a fost desființată de Florin Cîțu. Am trimis 4 variante de reorganizare la cabinetul premierului. Centrul Cyber depinde de această reorganizare”, a adăugat sursa citată.