• Alexei Navalnîi a dispărut din închisoarea de lângă Moscova.
  • Familia opozantului rus Alexei Navalnîi denunță faptul că de șase zile nu știe unde se află acesta.
  • Avocații săi nu l-au putut localiza în închisoare și Navalnîi nu s-a prezentat la o audiere programată pentru astăzi.

Alexei Navalnîi a dispărut din închisoarea de lângă Moscova. Anturajul său crede Navalnîi ar fi fost transferat într-o altă închisoare, dar nu se știe încă unde, scrie ABC News.

Alexey Navalnîi, în vârstă de 47 de ani, era închis într-un penitenciar din estul orașului Moscova, ispășind o pedeapsă de 30 de ani de închisoare. Purtătorul său de cuvânt, Kira Yarmysh, a declarat pe X că avocații au mers la alte două închisori unde au fost informați că nu îl au în celule pe opozantul lui Putin.

Pe 7 decembrie, Navalnîi a cerut din închisoare să se voteze împotriva președintelui rus, Vladimir Putin, la alegerile din martie 2024. Familia se teme că starea lui de sănătate s-a înrăutățit.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
CÂT ȚINE TINEREȚEA?
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.

Legislativul Federației Ruse a votat joi în unanimitate pentru ținerea alegerilor prezidențiale la 17 martie 2024, deschizându-i calea lui Putin spre al cincilea mandat.

Membrii grupului criticului Alexei Navalnîi, Fundația Anticorupție, au plasat panouri publicitare în orașele rusești cu coduri QR care conduc la site-ul campaniei lor împotriva lui Vladimir Putin. Link-ul a fost însoțit de cuvintele Rusia și La mulți ani.

Pe măsură ce data următoarelor alegeri prezidențiale din Rusia a fost confirmată, Navalnîi și-a îndemnat susținătorii să voteze pentru oricine, în afară de Putin. „Putin vede aceste alegeri ca pe un referendum pentru aprobarea acțiunilor sale. Un referendum pentru aprobarea războiului”, a spus el într-un comunicat. „Să-i perturbăm planurile, astfel încât pe 17 martie nimeni să nu fie interesat de rezultatul trucat, dar pe care toată Rusia l-a văzut și l-a înțeles. Voința majorității este ca Putin să plece”.

Citește și