Alexei Navalnîi a dispărut din închisoarea de lângă Moscova

Russian opposition leader Alexei Navalny is seen in a video link from a prison, during a court session in Petushki, Vladimir region, about 120 kilometers (75 miles) east of Moscow, Russia, Tuesday, Dec. 28, 2021. Jailed Russian opposition leader Alexey Navalny appears in the Petushinsky court via video link at a hearing on his lawsuit against his prison colony classifying him as posing a potential extremist or terrorist threat. (Evgeny Feldman/Meduza via AP)

Alexei Navalnîi a dispărut din închisoarea de lângă Moscova. Anturajul său crede Navalnîi ar fi fost transferat într-o altă închisoare, dar nu se știe încă unde, scrie ABC News.

Alexey Navalnîi, în vârstă de 47 de ani, era închis într-un penitenciar din estul orașului Moscova, ispășind o pedeapsă de 30 de ani de închisoare. Purtătorul său de cuvânt, Kira Yarmysh, a declarat pe X că avocații au mers la alte două închisori unde au fost informați că nu îl au în celule pe opozantul lui Putin.

Pe 7 decembrie, Navalnîi a cerut din închisoare să se voteze împotriva președintelui rus, Vladimir Putin, la alegerile din martie 2024. Familia se teme că starea lui de sănătate s-a înrăutățit.

Legislativul Federației Ruse a votat joi în unanimitate pentru ținerea alegerilor prezidențiale la 17 martie 2024, deschizându-i calea lui Putin spre al cincilea mandat.

Membrii grupului criticului Alexei Navalnîi, Fundația Anticorupție, au plasat panouri publicitare în orașele rusești cu coduri QR care conduc la site-ul campaniei lor împotriva lui Vladimir Putin. Link-ul a fost însoțit de cuvintele Rusia și La mulți ani.

Pe măsură ce data următoarelor alegeri prezidențiale din Rusia a fost confirmată, Navalnîi și-a îndemnat susținătorii să voteze pentru oricine, în afară de Putin. „Putin vede aceste alegeri ca pe un referendum pentru aprobarea acțiunilor sale. Un referendum pentru aprobarea războiului”, a spus el într-un comunicat. „Să-i perturbăm planurile, astfel încât pe 17 martie nimeni să nu fie interesat de rezultatul trucat, dar pe care toată Rusia l-a văzut și l-a înțeles. Voința majorității este ca Putin să plece”.

Citește și

Exit mobile version