• EC propune măsuri pentru a ușura accesul transfrontalier la serviciile de securitate social.
  • Accesul la serviciile medicale din alte state mebre este complicat și cu multe acte.
  • Comisia Europeană spune că va oferi statelor membre sprijin atât tehnic cât şi financiar.

Comisia Europeană cere accelerarea digitalizării. Aceasta vine cu un plan prin care să-i ajute pe oameni să acceseze serviciile de securitate socială în întreaga Europă, folosind tehnologia digitală.

Planul va permite schimbul de informații între țările europene mai rapid și mai simplu. De exemplu, cetățenii Uniunii Europene vor putea călătorii mai ușor în străinătate, iar companiile vor putea desfășura activitatea multile țări europene fără a întâmpina obstacole.

Nicu Ștefănuță, europarlamentar, spune că „ Românii de peste hotare trebuie să își poată duce drepturile de pensie acumulate prin munca în Spania, de exemplu, în România. Astfel s-ar întoarce atâta lume care a lucrat ani buni în țările acestea din vest, că ar investi acasă”.

Recomandări

O NOUĂ MISIUNE NASA
OMAGIU PENTRU BERNARD HILL
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
SWIFT REVINE PE PRIMUL LOC
MADONNA CÂNTĂ ÎN RIO DE JANEIRO
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ

„Este vorba de niște drepturi importante financiare pentru oameni și eu sunt convins că oamenii ar fi în regulă să le aibă în format digital cu ei, să le poată lua oriunde cu ei să nu mai dea bani și timp la ghișeu pentru nu știu ce adeverință”, a mai spus europarlapentarul pentru Aleph News.

Citește și: