• În ziar a fost divulgat un document de șase pagini care conține un set de orientări privind modul în care funcționarii guvernamentali ar trebui să lucreze cu IA generativă.
  • Acesta sugera că aceste programe ar putea genera rezultate părtinitoare” și rezultate înșelătoare la întrebări.
  • Guvernul metropolitan din Tokyo a anunțat săptămâna trecută că va utiliza ChatGPT pentru a ajuta la eficientizarea activității administrative și de birou.

Lucrătorii guvernamentali britanici au fost avertizați să nu introducă informații clasificate în chatbots cu inteligență artificială, precum ChatGPT, relatează Business Insider.

În ziar a fost divulgat un document de șase pagini care conține un set de orientări privind modul în care funcționarii guvernamentali ar trebui să lucreze cu IA generativă. Acesta sugera că aceste programe ar putea genera rezultate părtinitoare” și rezultate înșelătoare la întrebări.

The Telegraph a relatat că documentele îi instruiesc pe muncitori să nu introducă niciodată informații clasificate, sensibile sau care dezvăluie intenția guvernului (care ar putea să nu fie de domeniul public) în niciunul dintre aceste instrumente” și avertizează că datele personale” care ar putea dezvălui informații de identificare a persoanelor nu ar trebui să fie introduse niciodată în instrumentul de inteligență artificială generativă, potrivit ziarului, conform Telegraph.

Recomandări

TRUMP RESPINGE SONDAJELE
DIASPORA FACE DIFERENȚA
VIITORUL MOLDOVEI SE DECIDE
NOVO, CONTRA OBEZITĂȚII
SĂNĂTATE CU ORICE CHIP
UNDE MĂNÂNCI AZI?

Liniile directoare au semnalat faptul că o mare parte din rezultatele create de chatboturi ar putea părea credibile” – dar sunt susceptibile de prejudecăți și dezinformări, deoarece ar putea folosi surse în care oficialii guvernamentali nu ar avea încredere, a relatat ziarul

Documentele au încurajat, de asemenea, lucrătorii să exploreze” tehnologia emergentă – a cărei popularitate a explodat începând cu 2022 – întrebându-se cum va fi folosită întrebarea de către IA, cum poate instrumentul să inducă în eroare și cum funcționează.

Guvernul metropolitan din Tokyo a anunțat săptămâna trecută că va utiliza ChatGPT pentru a ajuta la eficientizarea activității administrative și de birou, precum și pentru a asista în sarcini precum redactarea de întrebări și răspunsuri.

România a fost, de asemenea, un pionier în utilizarea chatbot-urilor cu inteligență artificială în guvern – după ce a dezvăluit în martie Ion, un consilier cu inteligență artificială al prim-ministrului său. Rolul robotului este de a analiza ceea ce spun cetățenii români pe rețelele de socializare și de a folosi informațiile pentru a-i ajuta pe liderii guvernamentali să modeleze deciziile politice.

Citește și