• Biden vorbește despre o întâlnire cu liderii europeni morți.
  • Președintele Joe Biden s-a referit de două ori la cancelarul german Helmut Kohl în loc de fostul cancelar Angela Merkel.
  • Nu a fost prima confuzie a lui Biden despre liderii europeni în această săptămână.

Biden face două gafe într-o săptămână, vorbind despre o întâlnire cu lideri europeni morți. Acesta s-a referit de două ori la cancelarul german Helmut Kohl în loc de fostul cancelar Angela Merkel. Această gafă vine la scurt timp după ce Biden i-a încurcat pe Emmanuel Macron și Francois Mitterand.

Cele două gafe au fost făcute la două evenimente electorale de strângere de fonduri ce au avut loc la New York. Biden a adus în discuție un summit G7 ce a avut loc în Marea Britanie în anul 2021, la câteva luni după luarea cu asalt a Capitoliului. La ambele evenimente președintele american ce candidează pentru al doilea mandat a menționat că Helmut Kohl l-a întrebat cum ar reacționa dacă ar afla că Parlamentul britanic a fost luat cu asalt și mulțimea a ucis polițiști pentru a opri alegerea unui premier.

Aseară, președintele a făcut un briefing de presă la Casa Albă, spunând clar jurnaliștilor că memoria sa este bună. Acest briefing a venit după ce a fost acuzat de Robert Hur că are pierderi de memorie sau că nu-și amintește date și evenimente exacte.

Recomandări

FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META
ÎN CHINA ÎȚI IEI LIBER DACĂ EȘTI TRIST
A.I. ÎN MUZEE
CUM E VREMEA ÎN ROMÂNIA?
CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT

Citește și: